ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκτακτες κρίσεις σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική – Aποκεφαλίζουν τις ηγεσίες τους – Ποιοι αναλαμβάνουν (upd)

Εκτακτες κρίσεις σε ΕΛΑΣ και Πυροσβεστική – Aποκεφαλίζουν τις ηγεσίες τους – Ποιοι αναλαμβάνουν (upd)

(Ανανέωση 19.40): Μετά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, το απόγευμα της Παρασκευής σειρά πήραν για αντικατάσταση οι ηγεσίες Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, για τη καταστροφική διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η αντίστροφη μέτρηση για την καρατόμηση των δύο αρχηγών ξεκίνησε ουσιαστικά την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή με 11 μέρες καθυστέρηση την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.

Ειδικότερα, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ έχει ως εξής:

«Κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κληθεί οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη. Εξάλλου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παρουσιαστεί ο νέος σχεδιασμός στον τομέα της πολιτικής προστασίας, κάτι που προανήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής αρμοδιοτήτων, μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Δεν αποκλείεται οι κρίσεις να επεκταθούν και στις Ενοπλες Δυνάμεις: Κανονικά στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η θητεία του νυν Α/ΓΕΕΘΑ. Αν δεν είχε το πρόσφατο πρόβλημα στην υγεία του ο ναύαρχος Ε.Αποστολάκης, θεωρείται βέβαιο ότι θα έμενε στην θέση του, αλλά πλέον και με δεδομένο το «πριόνισμα» που πέφτει από συγκεκριμένο Αρχηγό που έχει την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας, τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτακτες κρίσεις μήνα Αυγουστο είχαν γίνει και το 2009 απο τον τότε ΥΕΘΑ Ε.Μεϊμαράκη. Αν ξαναδούμε το ίδιο σκηνικό δεν αποκλείεται να οδεύουμε προς εκλογές το φθινόπωρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.