ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μυστήριο με το ιταλικό ερευνητικό σκάφος Odin Finder: Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακυρώσει τις τουρκικές NAVTEX

Μυστήριο με το ιταλικό ερευνητικό σκάφος Odin Finder: Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακυρώσει τις τουρκικές NAVTEX

Με την Τουρκία να κλιμακώνει τις τις προκλήσεις στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές δεν φαίνεται να έχουν ακυρώσει, ως όφειλαν (και όπως έπραξαν οι αντίστοιχες Κυπριακές) την τουρκική NAVTEX μέσω της οποίας προαναγγέλλονται επιστημονικές εργασίες από το ιταλικό σκάφος Odin Finder σε περιοχή που η ευθύνη για έκδοση NAVTEX ανήκει μόνο στην Ελλάδα

Η Τουρκία με παράνομη NAVTEX 1095/17 έχει προαναγγείλει την διεξαγωγή επιστημονικών εργασιών από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι νεωτέρας, από το Odin Finder σε μια περιοχή που ξεκινά από την νοτιοανατολική Κρήτη και φθάνει μέχρι το εξωτερικό όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου.

Η Λευκωσία αμέσως έσπευσε να ακυρώσει την τουρκική NAVTEX από τις 26 Οκτωβρίου εκδίδοντας δική της NAVTEX για τις έρευνες του πλοίου σε ότι αφορά την περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αντιθέτως μυστήριο καλύπτει την αντίδραση της Αθήνας καθώς έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να εκδώσει NAVTEX για την ακύρωση της τουρκικής!

Το μόνο που έχει κάνει είναι στις 31 Οκτωβρίου να εκδώσει απλώς μια NAVTEX αναγγέλλοντας σε ορισμένα από τα αρχικά σημεία, την έναρξη εργασιών από το ίδιο σκάφος και από τις… 28 Οκτωβρίου ημερομηνία που είχε τεθεί σε ισχύ και η τουρκική NAVTEX!

Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX 1113/17 με την οποία… ακυρώνει την ελληνική υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη για έκδοση Αναγγελιών στην περιοχή αυτή ανήκει στην Τουρκία και στον Σταθμό της Αττάλειας και η αντίδραση εκ μέρους της Ελλάδας ακόμη… αναζητείται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο παραμένει ότι το Odin Finder σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιεί εργασίες για λογαριασμό της Κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την μελέτη για το μεγάλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ασίας – Ευρώπης με υποβρύχιο θαλάσσιο καλώδιο που θα συνδέει το Ισραήλ με την Ελλάδα μέσω Κύπρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.