ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο για αιχμαλώτους & Καστελόριζο – Ενημερώνουν ΗΠΑ-ΕΕ & ετοιμάζονται για το χειρότερο (upd)

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο για αιχμαλώτους & Καστελόριζο – Ενημερώνουν ΗΠΑ-ΕΕ & ετοιμάζονται για το χειρότερο (upd)

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπό το πρίσμα των πλέον δυσμενών εξελίξεων στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, με επίκεντρο το θέμα των Ελλήνων αιχμαλώτων, αλλά και της τουρκικής NAVTEX που χαρακτηρίζει το Καστελόριζο “τουρκική επικράτεια”.

Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ηδη έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς οι ΗΠΑ και οι μεγάλες πρεσβείες της ΕΕ, όπως και ο πρόεδρος της ΕΕ Ζ.Κ.Γιουνκέρ για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με υπαιτιότητα της Αγκυρας.

Η Αθήνα είναι μπερδεμένη, αλλά είναι και διάχυτη η αποφασιστικότητα να μην δεχθεί άλλες τουρκικές προκλήσεις και να μην τις αφήσει αναπάντητες είτε στο Αιγαίο είτε αλλού.

“Θα αντιδράσουμε ενεργά και σκληρά αν επιχειρηθεί ενέργεια που να απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας είτε την ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ή Ελλήνων πολιτών. Δεν θα πρέπει να υπολογίζει σε ελληνική υποχώρηση η Αγκυρα” μεταδίδεται από υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή, η οποίο θεωρεί ότι η Αγκυρα έχει παίξει βρώμικο παιχνίδι στην υπόθεση των αιχμαλώτων και μόλις σήμερα ξεκαθάρισε τις προθέσεις της, ενώ μέχρι χθες το βράδυ άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να τους απελευθερώσει.

Το βράδυ της Κυριακής, όπως πρώτο μετέδωσε το pronews.gr, ξένη πρεσβεία, δυτικής χώρας που έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο, έφερε τα άσχημα νέα στην Αθήνα: Η Αγκυρα δεν επρόκειτο να τους απελευθερώσει.

Η υπόθεση με τους Έλληνες αιχμαλώτους έχει αποκτήσει νέα δραματική τροπή καθώς σήμερα το απόγευμα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν υποβληθεί σε ποινική έρευνα για στρατιωτική κατασκοπεία και δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για το θέμα της επίσης ανησυχητικής κατάστασης στην κυπριακή ΑΟΖ και ενόψει των ερευνών στο τεμάχιο 10 από την Exxon Mobil.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.