ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Αμερικανοί δημιουργούν νέες βάσεις στην Ελλάδα για να αντικαταστήσουν το Ιντσιρλίκ – Μία από αυτές κοντά στα Ίμια!

Οι Αμερικανοί δημιουργούν νέες βάσεις στην Ελλάδα για να αντικαταστήσουν το Ιντσιρλίκ – Μία από αυτές κοντά στα Ίμια!

Με την επιδείνωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων οι ΗΠΑ συνειδητοποίησαν ότι δεν θα μπορούν να βασίζονται πλέον στην ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ και έχουν ήδη ξεκινήσει την δημιουργία βάσεων σε επτά σημεία της Ελλάδας.

Από την Ανδραβίδα στον Άραξο και από εκει στη Λάρισα την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, έχει γίνει γνωστό ότι οι Αμερικανοί αναβαθμίζουν την παρουσία τους ή δημιουργούν νέες βάσεις.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται και για δύο νησιά. Το ένα ακριτικό και μάλιστα μια ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία σε μια άκρως ευαίσθητη για την Ελλάδα περιοχή και το δεύτερο στην “καρδιά” των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” η νέα βάση η οποία μάλιστα θα εξυπηρετεί ελικόπτερα θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Καλύμνου, για την ακρίβεια σε νησίδα πλάι στην Κάλυμνο

Πρόκειται για ένα επίπεδο νησάκι έξω απ’ την Κάλυμνο στο οποίο οι ΗΠΑ θέλουν να κατασκευαστεί ένα μεγάλο ελικοδρόμιο για τη στάθμευση και τον ανεφοδιασμό ελικοπτέρων. Ουσιαστικά οι Αμερικανοί θα αποκτήσουν έντονη παρουσία σε μια περιοχή μια ανάσα από τα Ίμια τα οποία η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Παράλληλα οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ναυπηγεία αλλά και το λιμάνι της Σύρου.

Το νησί των Κυκλάδων σε στρατηγικό σημείο για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο οι ΗΠΑ θέλουν να αποτελέσει ένα σημείο επισκευής και ανεφοδιασμού μονάδων του Πολεμικού τους Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδική μνεία έκανε ο Τ.Πάιατ προ ημερών στο ναυπηγείο της Σύρου, αναφέροντας πως είδε πέρυσι από κοντά τις δυνατότητες του και εξέφρασε την ανυπομονησία του να επιστρέψει φέτος για την επαναλειτουργία του υπό τη νέα ιδιοκτησία που εδρεύει στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.