ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην κυβέρνηση ξεκίνησαν την αποδόμηση όσων αντιδρούν: «Επαγγελματίες πατριώτες όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια»

Στην κυβέρνηση ξεκίνησαν την αποδόμηση όσων αντιδρούν: «Επαγγελματίες πατριώτες όσοι συμμετέχουν στα συλλαλητήρια»

Στην κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει την αποδόμηση όσων αντιδρούν στην παραχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας και έτσι μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Επικρατείας Δ.Τζανακόπουλο ο οποίος χαρακτήρισε «μορφώματα» τις Παμμακεδονικές οργανώσεις, τώρα έρχεται ο πρώην ΑΝΥΠΕΞ και βουλευτής Β’ Αθηνών, Νίκος Ξυδάκης, να χαρακτηρίσει όσους κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια «επαγγελματίες πατριώτες».

Μάλιστα ζήτησε να μην διεξαχθεί δημοψήφισμα φοβούμενος πιθανότατα ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα είναι «επαγγελματίες πατριώτες»

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη όπως είπε (η οποία τυγχάνει να είναι και της κυβέρνησης της οποίας υπήρξε πρωτοκλασάτο στέλεχος) ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι «η καλύτερη προοπτική είναι να λυθούν όλα εδώ και τώρα»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Ξυδάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στη διπλωματία δεν είναι όλα προβλέψιμα, ειδικά σε ένα θέμα που είχε πολλά αγκάθια» και υπενθύμισε ότι «η Εκκλησία της πΓΔΜ είναι σχισματική σε σχέση με το σερβικό Πατριαρχείο. Θέλει “κοινωνία” με τις ελληνορθόδοξες Εκκλησίες, έχει επαφές. Έχει διανυθεί δρόμος και πιθανόν να είμαστε κοντά στη λύση».

«Η Αριστερά σέβεται τις συγκεντρώσεις των ανθρώπων που θέλουν να υποστηρίξουν την άποψή τους. Η ΝΔ έχει μία άλλη τακτική: Κάποιοι επιλέγουν να βγάζουν selfie. Δεν υπάρχει αλά καρτ χρήση του κόσμου, ούτε της δημοκρατίας» τόνισε, επισημαίνοντας ότι το Μακεδονικό «έχει ένα κόστος και θα πρέπει το πολιτικό σύστημα κάποια στιγμή να το αναλάβει. Έπρεπε η κυβέρνηση πριν από την έναρξη των επισήμων συνομιλιών να ενημερώσει τον κόσμο».

«Σε μία δημοκρατική πολιτεία υπάρχουν θεσμοί που πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάχθηκε κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος.

Τέλος, ο κ. Ξυδάκης υπογράμμισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο ενσωμάτωσε το Μακεδονικό η ελληνική κοινή γνώμη έγινε με όρους θεάματος. Δεν είναι τεχνικά, αλλά δεν συζητούνται με όρους καφενείου σε πάνελ», παρατηρώντας ότι οι Μακεδόνες βουλευτές «είναι πολύ προσεκτικοί, δεν κραυγάζουν».

Όπως φαίνεται κατά το Ν.Ξυδάκη ο λαός είναι ώριμος μόνο όταν συμφωνεί με τις αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.