ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα Σκόπια τα θέλουν όλα: Και «Μακεδονία» και αλυτρωτικό Σύνταγμα και ονομασία «κατ’ επιλογήν»

Τα Σκόπια τα θέλουν όλα: Και «Μακεδονία» και αλυτρωτικό Σύνταγμα και ονομασία «κατ’ επιλογήν»

Σε δηλώσεις του Σάββατο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έκανε λόγο για τις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχει μιλήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα.

Μπλοκάρισμα το οποίο οι κυβερνητικοί πιστεύουν ότι είναι «προσωρινό» στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια για την εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία».

Το μπλοκάρισμα οφείλεται βασικά στην επιμονή των Σκοπιανών να μην δεχθούν την ονομασία «έναντι όλων» (erga omnes) κάτι για το οποίο έχει αντιδράσει δημοσίως και ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Από ελληνικής πλευράς διαβεβαιώνεται ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία αλλά πρέπει να εξασφαλιστούν οι δυο προϋποθέσεις για erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση.

«Είναι σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των ομάδων εργασίας, για τις τεχνικές λεπτομέρειες», συμπλήρωσε ο Ζάεφ, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την Παρασκευή πηγές από την ελληνική κυβέρνηση ανέφεραν ότι τα Σκόπια ήθελαν μεν νέα συνάντηση μεταξύ υπουργών Εξωτερικών, ή νέα σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μάλιστα, η Αθήνα – που δεν υποχωρεί στην ονομασία erga omnes και τη συνταγματική αναθεώρηση – έκανε σαφές ότι «η συζήτηση έκλεισε την προηγούμενη Κυριακή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.