ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Όταν η Γαλλία ανάγκασε την Βρετανία να αλλάξει όνομα! – Γιατί δεν πρέπει να δοθεί σύνθετη ονομασία, ταυτότητα και γλώσσα

Όταν η Γαλλία ανάγκασε την Βρετανία να αλλάξει όνομα! – Γιατί δεν πρέπει να δοθεί σύνθετη ονομασία, ταυτότητα και γλώσσα

Σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά τα ονόματα που έχουν απομείνει στο τραπέζι είναι τρία: Βόρεια, Άνω και Νέα Μακεδονία και η Αθήνα δέχεται οποιοδήποτε από αυτά με τον όρο να είναι erga omnes κάτι που απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση.

Ήδη για τους Σκοπιανούς αυτό είναι μεγάλη νίκη καθώς επί της ουσίας παίρνουν το όνομα.

Τα… Κάτω, Πάνω, Νέα, Βόρεια, Σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Μακεδονία ή ότι άλλο πρόθεμα και αν προσθέσουμε μπροστά της επί της ουσίας παραδίνουν το όνομα ολοκάθαρα σε μια άλλη χώρα.

ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ότι οι Γάλλοι για να επιτρέψουν στην Βρετανία να εισέλθουν στην ΕΕ την ανάγκασαν να αλλάξουν όνομα! Το έκαναν Ηνωμένο Βασίλειο. Γιατί; Για να μην ταυτίζεται με την περιοχή της Γαλλίας, την Βρετάνη.

Μια περιοχή οποία αποτελούσε επί αιώνες κτήση των Άγγλων βασιλιάδων όταν αυτή προερχόντουσαν από τους Νορμανδούς!

Και σημειώνεται ότι οι Βρετανοί είναι σύμμαχος χώρα με την Γαλλία από τον Ναπολέοντα και μετά. Μιλάμε για δύο αιώνες δηλαδή.

Έτσι λοιπόν παίρνουν το όνομα οι Σκοπιανοί, το «brand name». Τι άλλο παίρνουν ως αντάλλαγμα τα Σκόπια για το ότι μας κάνουν την χάρη να βάλουν ένα πρόθεμα μπροστά;

Διατηρούν το όνομα «μακεδονική» για τη γλώσσα και την εθνότητα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι παίρνουν μαζί με το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας και θέτουν τα θεμέλια για την διεκδίκηση των κληρονομικών δικαιωμάτων της περιοχής.

Και όλα αυτά από το πουθενά και από το τίποτα. Είναι σα να έρθει μεθαύριο το Κονγκό και να διεκδικήσει τις Μυκήνες (δεν εννοούμε κάτι για την χώρα απλά τονίζουμε το άσχετο του πράγματος). Τόση είναι η σχέση των Σλάβων των Σκοπίων με τους αρχαίους Μακεδόνες.

Ο Ζόραν Ζάεφ έχει δεσμευτεί να αποκαλύψει στους πολίτες του το περιεχόμενο της συνομιλίας και ο δυτικός παράγοντας τον πιέζει να συμφωνήσει μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Μην κοροιδευόμαστε, όλοι μαζί παίζουν το ίδιο παιχνίδι και ο Ζάεφ και οι Δυτικοί. Ροκανίσανε τον χρόνο, αυτό κάνανε, για να φέρουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων και κυρίως τον ελληνικό λαό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αρτάν Γκρούμπι, ο οποίος υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών.

Στο εσωτερικό της Ελλάδας κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαλώνουν για το ποιος έχει «δώσει» περισσότερο τα δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.

Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι βασικές από τις 25 πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια και ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση σε όλο το πολιτικό σύστημα για τα πεπραγμένα παρόντος και παρελθόντος.

Σύμφωνα με την «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 19:30 το απόγευμα. Αναμένεται η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί από τους δημάρχους των μακεδονικών πόλεων στήριξαν την πρωτοβουλία ενεργά, το ίδιο και μητροπολίτες. Ζούμε κρίσιμες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.