ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξευτελισμός: Με «τσαμπουκά» η Άγκυρα πέρασε σκέτη την ονομασία «Μακεδονία» στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Εξευτελισμός: Με «τσαμπουκά» η Άγκυρα πέρασε σκέτη την ονομασία «Μακεδονία» στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Μείζον και αξεπέραστο θέμα δημιουργεί για την κυβέρνηση η αποδοχή χθες από το ΝΑΤΟ του τουρκικού «αστερίσκου» στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στην Συμμαχία όπου η Άγκυρα απορρίπτει τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» και σημειώνει ότι δέχεται να υπογράψει την πρόσκληση με τον όρο ότι θα γίνει αποδεκτό το κράτος των Σκοπίων να λέγεται σκέτο «Μακεδονία»

Το ζήτημα δεν είναι ότι ουδείς από τα άλλα μέλη της Συμμαχίας δεν αντέδρασε, το ζήτημα είναι ότι δεν αντέδρασε η Ελλάδα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο defacto το όνομα «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

Αναγνώριση των Σκοπίων έστω από ένα μέλος, από μέρος των μελών της Συμμαχίας ως «Μακεδονία» σκέτο δημιουργεί νομικό προηγούμενο.

Έτσι έχουμε αποδοχή από την Ελλάδα της πρόσκλησης ένταξης ούτε καν της «Βόρειας Μακεδονίας» αλλά σκέτα «Μακεδονία» γιατί αν δεν το δεχόταν η Ελλάδα με αυτή την ονομασία όπως σημειώνει ο τουρκικός αστερίσκος, τότε θα αρνούνταν να δεχτεί την τουρκική ψήφο και την τουρκική υπογραφή.

Από την στιγμή που δέχεται την τουρκική ψήφο και υπογραφή στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων άρα δέχεται την τουρκική θέση και μπορεί εναλλακτικά να ονομάζονται σκέτα «Μακεδονία» χωρίς καν το «φερετζέ» της λέξης «Βόρεια»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.