Πρόκληση από ΥΠΕΞ ΗΠΑ Μ.Πομπέο: «Συγχαίρω τον λαό της Μακεδονίας για τη συμφωνία των Πρεσπών»!

Πρόκληση από ΥΠΕΞ ΗΠΑ Μ.Πομπέο: «Συγχαίρω τον λαό της Μακεδονίας για τη συμφωνία των Πρεσπών»!

Στην «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρεται δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που έγινε με αφορμή την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως την χαρακτηρίζει (σ.σ.: δεν υπάρχει καμία «Βόρεια Μακεδονία» για τις ΗΠΑ).

«Εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ απευθύνω τις καλύτερες ευχές μας προς τον λαό της Μακεδονίας για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας σας, στις 8 Σεπτεμβρίου», αναφέρει η γραπτή δήλωση του κ. Πομπέο που εξέδωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περιφρονώντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Και ποιος μπορεί άραγε να τον κατηγορήσει όταν η ίδια η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναγνωρίζει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στους Σλάβους και Αλβανούς και ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» στο κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων; Εκτός από την ιστορία, φυσικά, την οποία δεν φημίζονται ότι σέβεται η αμερικανική πολιτική.

«Σας συγχαίρουμε για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών η οποία μόλις υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία τον λαό της Μακεδονίας και ολόκληρη την περιοχή. Η δέσμευσή σας στις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου, την ευθύνη της κυβέρνησης και τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς είναι αξιέπαινη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τη Μακεδονία καθώς προχωράει να καταλάβει, τη θέση της στην ευρωατλαντική οικογένεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως προσβλέπει σε μία μελλοντική εμβάθυνση της φιλίας και της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.