ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξεκινά η μεγάλη διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα-3»

Ξεκινά η μεγάλη διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου «Μέδουσα-3»

Διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «Μέδουσα 5», θα πραγματοποιηθεί από 29 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Η άσκηση διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, στο Ναύσταθμο Κρήτης και στην ευρύτερη περιοχή Νοτίου-Νοτιοανατολικού Αιγαίου, αντίστοιχα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με τρεις Φρεγάτες, δύο Πυραυλακάτους, ένα Κανονιοφόρο, ένα Υποβρύχιο, ένα Αρματαγωγό, οκτώ Αεροσκάφη F-16, ένα Αεροσκάφος AWACS, ένα Ελικόπτερο SUPER PUMA, τέσσερα Ελικόπτερα CHINOOK, τέσσερα Ελικόπτερα AH 64 και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις με ένα Ελικοπτεροφόρο, μία Φρεγάτα, δύο Πυραυλακάτους, ένα Υποβρύχιο, έξι Αεροσκάφη F-16, δύο Αεροσκάφη C-130, ένα Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης.

Όπως επισημαίνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν παρατηρητές από την Κύπρο, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της άσκησης τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενισθούν στη Σούδα και τα αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν στην 115 ΠΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.