«Κεραυνοί» τέως Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου σε νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη: «Με ποια αρμοδιότητα έκανες δήλωση για Μπαρμπαρούση;»

«Κεραυνοί» τέως Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου σε νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη: «Με ποια αρμοδιότητα έκανες δήλωση για Μπαρμπαρούση;»

“Κεραυνοί” μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του Αρχηγού του Ευρωπαϊκού Στρατού και τέως Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου κατά του νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη για την ανακοίνωση που έβγαλε μετά το κάλεσμα Μπαρμπαρούση σε πραξικόπημα, και με ανάρτησή του στο facebook ο θέτει σκληρά ερωτήματα αλλά και βάζει τα πράγματα σε μια σειρά.

Να σημειώσουμε ότι το pronews.gr ήταν το πρώτο ΜΜΕ που έθεσε αυτό το ερώτημα και στο πνεύμα του άρθρου μας ο Μ.Κωσταράκος έρχεται να καταθέσει και αυτός το δικό του ερώτημα.

Στην δήλωσή του, κατηγορεί εν πολλοίς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ε.Αποστολάκη, ότι με την ανακοίνωσή της παρενέβη σε θέμα εσωτερικής πολιτικής, χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο.

“Έλειπα για μέρες στη Κίνα κι εκεί η διεθνής ηλεκτρονική ενημέρωση δεν είναι εύκολη. Προσπαθώντας να ενημερωθώ έπεσα πάνω σε κάτι απίστευτο και απολύτως αδιανόητο τουλάχιστον για τη δική μου αντίληψη,

Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πριν απο μερικές μέρες, για την επιβεβαίωση της νομιμοφροσύνης των Ενοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε απάντηση των λεγόμενων κάποιου βουλευτή που ηδη διαγράφηκε απο το κόμμα του και διώκεται απο τη δικαιοσύνη.

Ενα δυνατό χαστούκι απο το ΓΕΕΘΑ στο πρόσωπο των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν τα τελευταία 44 χρόνια, απο το 1974.

Ολα αυτά τα χρόνια οι ηγεσίες των ΕΔ αλλά και ο κάθε στρατιωτικός χωριστά προσπαθήσαμε και πετύχαμε, να κρατήσουμε τις ΕΔ έξω απο το κάδρο της εσωτερικής πολιτικής δραστηριότητος. Τεράστιο έργο, απόδειξη της σοβαρότητας, της σεμνότητος, του επαγγελματισμού μας και της άδολης αγάπης μας για την πατρίδα.

Τεράστια η προσπάθεια, τεράστια και η επιτυχία. Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με την αγάπη, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ένοπλες Δυναμεις είναι πάνω απο όλους τους θεσμούς στη χώρα.

Είναι αλήθεια οτι ολα αυτά τα χρόνια, για λόγους εντυπώσεων πολιτικοί παράγοντες ή δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν πολλές φορές να παρασύρουν την στρατιωτική ηγεσία σε δηλώσεις ή ανακοινώσεις που θα σηματοδοτούσαν τη συμμετοχή της στα πολιτικά δρώμενα.

Απέτυχαν παταγωδώς μέχρι τώρα. Και τώρα ξαφνικά η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ παίρνει θέση σε ενα θέμα εσωτερικής πολιτικής.

Κατά την άποψη μου πρόκειται για μέγα ολίσθημα εκ μέρους της, που θέλω να πιστεύω οτι οφείλεται σε αβλεψία και επιπολαιότητα.

Ομως αυτά δεν συγχωρούνται πόσο μάλλον στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Στην Ελληνική Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ΓΕΕΘΑ δεν νομιμοποιείται αλλα ούτε και του επιτρέπεται να εκφέρει άποψη ή θέση όταν πρόκειται για θέματα εσωτερικής πολιτικής.

Καλό θα είναι να μην επαναλάβει αυτί το ολίσθημα προτού ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και η αγάπη του λαού μας αρχίσουν να κλονίζονται.Οι προσπάθειες εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων επι σχεδόν μισό αιώνα του το απαγορεύουν”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.