ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Business Insider: Ποιος θα κέρδιζε σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας (φωτό)

Business Insider: Ποιος θα κέρδιζε σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και Ρωσίας (φωτό)

Εξετάζοντας ένα σενάριο εμπλοκής των τριών υπερδυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας, ποιος νομίζετε οτι θα επικρατούσε;

Για να βρει την απάντηση, το Business Insider, συνέκρινε τις δυνατότητες που έχουν οι στρατιωτικές δυνάμεις της κάθε χώρας σε τέσσερα επίπεδα: Στα τζετ, στα υποβρύχια, στα τανκς και στα πλοία.

Μαχητικά αεροσκάφη: Οι ΗΠΑ έχουν αυτή τη στιγμή το πιο προηγμένο σύστημα στελθ τζετ. Ο «στόλος» της Ουάσινγκτον αποτελείται από 187 F-22, ωστόσο τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, αφού κατασκευάζουν ήδη αντίστοιχα όπλα.

tealth.jpg

Αρματα μάχης: Εδώ υπάρχει ισοπαλία καθώς τα τανκς των ΗΠΑ, τα M-1 Abrams είναι λιγότερα και παλαιότερα από τα νέα μοντέλα των ρωσικών αρμάτων μάχης, αφού κατασκευάστηκαν το 1980 κι έκτοτε τόσο η Μόσχα όσο και το Πεκίνο έχουν αναπτύξει νέα μοντέλα. Ωστόσο, οι συνεχείς αναβαθμίσεις που γίνονται από το αμερικανικό πεντάγωνο τα έχει καταστήσει σχεδόν… καινούρια.

tankssr.png

Σκάφη επιφανείας: Οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο στρατιωτικό στόλο στον κόσμο. Όμως ακόμα κι αυτός ο υπερ-προηγμένος τεχνολογικά στόλος ίσως να μην είναι αρκετός για να νικήσει τα ρωσικά υποβρύχια ή τους κινεζικούς πυραύλους, αν εμπλεκόταν σε πόλεμο. Ειδικά η Κίνα ετοιμάζει εδώ και καιρό έναν τεράστιο στόλο για να προστατέψει τα συμφέροντά της στη Νότια Σινική Θάλασσα. Ο στόλος της περιλαμβάνει εκατοντάδες πλοία, με προηγμένους πυραύλους και άλλα επικίνδυνα όπλα.

ships.jpg

Υποβρύχια: Το αμερικανικό ναυτικό έχει συνολικά 68 υποβρύχια με προηγμένα πυραυλικά συστήματα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη. Η Ρωσία έχει 60 υποβρύχια τα οποία όμως είναι ιδιαίτερα… ικανά. Η Κίνα έχει 62 υποβρύχια, διαφόρων τύπων και αυτή τη στιγμή κατασκευάζουν κι άλλα. Όμως τα υποβρύχια της Κίνας είναι εύκολα ανιχνεύσιμα.

subs.jpg

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση τα παραπάνω, νικητές βγαίνουν οι ΗΠΑ, ωστόσο, η διαφορά ολοένα και μικραίνει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.