ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Αβντίιβκα και ελέγχουν πλέον τις οδούς ανεφοδιασμού των Ουκρανών!

Σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι δυνάμεις του Κιέβου

Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Αβντίιβκα και ελέγχουν πλέον τις οδούς ανεφοδιασμού των Ουκρανών!

Oι Ρώσοι κατέλαβαν το Μπερντίτσι στην Αβντίιβκα και πλέον ελέγχουν τα δεσπόζοντα υψώματα βορειοδυτικά της πόλης και τις οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Μόσχα θέλει «τελειώνει» με τα «αγκάθια» της Μαρίνκα και της Αντίιβκα, των δύο ουκρανικών οχυρών ακριβώς έξω από την μεγάλη ρωσόφωνη πόλη του Ντονέτσκ των οποίων η πτώση εκκρεμεί από το 2014 και ενώ η υπόλοιπη επικράτεια είναι πλέον ρωσική έχουν απομείνει αυτές οι δύο εξέχουσες στις οποίες οι Ρώσοι δεν είχαν δώσει την απαιτούμενη προσοχή, θεωρώντας ίσως ότι αργά ή γρήγορα θα έπεφταν στα χέρια τους.

Λόγω των δύο ουκρανικών προπυργίων οι Ρώσοι δεν είχαν ποτέ μέχρι σήμερα την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μεγάλο μέρος των δυνάμεών τους σε άλλα μέτωπα, όπως επίσης και τις πολύ αξιόμαχες μονάδες της πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ.

Τον 111ο ρωσικό Σύνταγμα βρίσκεται πλέον σε θέση να διεξάγει απευθείας επιθέσεις από τα βορειοδυτικά στην Αντίιβκα η οποία έχει περικυκλωθεί από τρεις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ρώσων, με συνεχή υποστήριξη από επιθετικά ελικόπτερα Mi-28 και από μαχητικά της ρωσικής Αεροπορίας, οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν την περιμετρική άμυνα και υποχωρούν μέσα στην πόλη της Αβντίιβκα.

Η Αβντίιβκα αποτελεί το μόνο εμπόδιο για να χτυπηθούν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Μπάκχμουτ από τα νότια.

Οι οχυρώσεις της είναι πυκνές και πολυεπίπεδες και δημιουργήθηκαν σε βάθος οκτώ ετών, μαζί με αυτές του Μπάκχμουτ και της Μαρίνκα, υπό αμερικανική επίβλεψη.

Το πιο πιθανό είναι να αναγκαστεί το Κίεβο να αποσύρει δυνάμεις από το Μπάκχμουτ για να ενισχύσει την Αβντίιβκα αλλά αν το κάνει αυτό θα αφήσει εκτεθειμένο το Τσάσιβ Γιαρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δίλημμα για το Κίεβο είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Από την Αβντίιβκα μπορούν να ξεκινήσουν πολύ άσχημες καταστάσεις για τους Ουκρανούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.