ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Θωρακίζεται» η Τουρκία: Και δεύτερη συμφωνία για S-400 με την Ρωσία

«Θωρακίζεται» η Τουρκία: Και δεύτερη συμφωνία για S-400 με την Ρωσία

«Θωρακίζεται» η Τουρκία και προχωράει και σε δεύτερη συμφωνία για S-400 με την Ρωσία ενώ στην Ελλάδα συνεχίζεται το δόγμα του «πασιφικισμού» και οι ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν αλλάξει στάση ως προς την παράδοση των F-35 στην Άγκυρα.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγές από το ρωσικό ΥΠΑΜ και το ρωσικό ΥΠΕΞ η Μόσχα και η Άγκυρα έως το 2020 θα υπογράψουν συμφωνία για την πώληση και δεύτερης παρτίδας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf.

«Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση της πρώτης συστοιχίας τον Μάιο-Ιούνιο του 2020, τα συμβαλλόμενα μέρη την ίδια ακριβώς χρονιά προτίθενται να υπογράψουν νέα συμφωνία που θα αφορά την πώληση στην Τουρκία δεύτερης παρτίδας S-400 Triumf το 2021», δήλωσε η πηγή στο TASS.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η νέα συμφωνία θα προβλέπει την μερική παραγωγή των εν λόγω συστημάτων στην Τουρκία, δηλαδή τουρκικές εταιρείες θα κατασκευάζουν με βάση την ρωσική άδεια χρήσης ορισμένα τμήματα των S-400 που δεν θα είναι βαρύνουσας σημασίας».

Η αρμόδια πάντως Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τον οργανισμό Rosoboronexport απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Όμως το πρακτορείο ΤASS εκφράζει πάντα τις απόψεις του Κρεμλίνου και αυτή η διαρροή είχε λόγο που παρουσιάστηκε αυτή την στιγμή.

Ήδη κι άλλες χώρες όπως οι Belarus, Vietnam, Egypt, Iraq, Kazakhstan, Syria, Sudan, νοτιοασιατικές χώρες και μεσανατολικές χώες ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το προηγμένο αντιαεροπορικό σύστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.