ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βέτο από ΗΠΑ σε Γαλλία για να μην πουληθούν βλήματα cruise SCALP-EG στην Αιγυπτο

Βέτο από ΗΠΑ σε Γαλλία για να μην πουληθούν βλήματα cruise SCALP-EG στην Αιγυπτο

Βέτο στην στην πώληση γαλλικών πυραύλων cruise τύπου Scalp στην Αίγυπτο έχουν θέσει οι ΗΠΑ με αποτέλεσμα να έχουν κολλήσει και οι διαπραγματεύσεις για την πώληση στο Κάιρο 12 ακόμη μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Καθώς ορισμένα τμήματα του Scalp είναι αμερικανικής κατασκευής και παρά το γεγονός ότι το βλήμα cruise τύπου Scalp είναι γαλλικής κατασκευής και παράγεται από την εταιρεία MBDA, ο Scalp ενσωματώνει τουλάχιστον ένα υποσύστημα αμερικανικής κατασκευής, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να έχουν θέσει εμπάργκο στην πώληση του γαλλικού πυραύλου, μετά από ισραηλινές πιέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπο αυτές τις συνθήκες οι λύσεις που προτείνονται είναι είτε η MBDA να αντικαταστήσει το αμερικανικό υποσύστημα με ένα άλλο ώστε να μην έχουν λόγο οι ΗΠΑ είτε η γαλλική κυβέρνηση να έρθει σε συνεννόηση με την αμερικανική ώστε να μην χαθούν τα δύο σημαντικά συμβόλαια για τις γαλλικές εταιρείες Dassault Aviation και MBDA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.