ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Τουρκία «δεσμεύει» τα τεμάχια 6, 7, 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ προκαλώντας οργή σε ΗΠΑ και Γαλλία

H Τουρκία «δεσμεύει» τα τεμάχια 6, 7, 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ προκαλώντας οργή σε ΗΠΑ και Γαλλία

Oι Τούρκοι προχώρησαν σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και εξέδωσαν παράνομη NAVTEX με αριθμό 868/17 με την οποία ανακοινώνουν ναυτικές ασκήσεις για σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, σε θαλάσσια περιοχή η οποία περιλαμβάνει μέρη των τεμαχίων 6, 7, 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ με το “6” να περιλαμβάνεται εξολοκλήρου καθώς η Άγκυρα το θεωρεί ότι ανήκει δική της υφαλοκρηπίδα.

Σημειώνεται ότι το τεμάχιο “10” το έχει αναλάβει προς εκμετάλλευση η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum οποία έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε γεώτρηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ενώ αναμένονται να δημοσιοποιηθούν τα ευχάριστα σύμφωνα με πληροφορίες αποτελέσματα της γεώτρησης της TOTAL στο τεμάχιο “11”.

Η παράνοπμη NAVTEX αναφέρεται σε χρονική περίοδο που το πλωτό γεωτρύπανο “West Capella” θα βρίσκεται ακόμα στην περιοχή!

Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν από τις 5:00 μέχρι τις 10:00 και σχετίζονται με ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από πολεμικό πλοίο.

Πρόκειται για άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου και διεξάγεται εν πολλοίς στην περιοχή όπου διεξήχθη η κυπριακή πολυεθνική άσκηση.

Η τουρκική NAVTEX είναι η απάντηση στην χθεσινή πολυεθνική άσκηση Έρευνας-Διάσωσης, την οποία διεξήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία, με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 06/17».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ και της πυραυλακάτου (ΤΠΚ) «ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι Exxon Mobil και TOTAL θεωρούνται κάτι πολύ περισσότερο από απλές πετρελαϊκές εταιρείες. Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ και η Γαλλία και οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης των επιχειρηματικών τους λειτουργιών αποτελεί εχθρική ενέργεια κατά των συγκεκριμένων χωρών

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν το γνωρίζει αυτό και ξέρει μέχρι που μπορεί να «τραβήξει» το «σχοινί»

Ακολουθεί η NAVTEX

TURNHOS N/W : 868/17

MEDITERRANEAN SEA

NAVAL EXERCISES, ON 11 SEP 17 FROM 0500Z TO 1000Z IN AREA BOUNDED BY:

34 06.00 N – 030 49.00 E
34 06.00 N – 032 14.00 E
33 06.00 N – 032 14.00 E
33 06.00 N – 030 49.00 E

CAUTION ADVISED.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.