«Βαριά» τουρκικά αντίποινα σε ΗΠΑ για το μπλοκάρισμα της βίζας: Ακύρωση παραγγελιών ύψους 11 δισ.$!

«Βαριά» τουρκικά αντίποινα σε ΗΠΑ για το μπλοκάρισμα της βίζας: Ακύρωση παραγγελιών ύψους 11 δισ.$!

Παραγγελία «μαμούθ» από την Boeing ακύρωσε πριν από λίγη ώρα η Turkish Airlines η οποία αφορούσε την προμήθεια 40 αεροσκαφών Boeing 787 Dreamliner, ύψους 11 δισ.$.

Οι ακριβείς λόγοι της ακύρωσης της παραγγελίας είναι ακόμη άγνωστοι, αλλά πολλoι είναι αυτοί που εκτιμούν πως πρόκειται για τουρκικά οικονομικά αντίποινα στο θέμα της βίζας που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών.

Οι τουρκικές Αερογραμμές δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση ακόμη στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι της ακύρωσης της παραγγελίας.

Αντίθετα το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ξεκiνούν διαπραγματεύσεις για την αγορά αεροσκαφών με την καναδική Bombardier Aerospace.

Βέβαια το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι η Bombardier δεν κατασκευάζει ούτε και κατά προσέγγιση αεροσκάφη όπως το Boeing 787 το οποίο μπορεί να μεταφέρει από 242 έως 335 επιβάτες ανάλογα με την διαμόρφωση των θέσεων.

Τα μόνα αεροσκάφη που κατασκευάζει κοντά στην χωρητικότητα των αεροσκαφών της Boeing (καθώς είναι κατασκευαστής κυρίως αεροσκαφών για περιφερειακές αερογραμμές) είναι η σειρά C με χωρητικότητα 160 επιβατών.

Σε ότι αφορά τα αεροσκάφη της Boeing οι τούρκικες Αερογραμμές διαθέτουν, 108 Boeing 737-800, 15 Boeing 737-900ER και 33 Boeing 777-300ER. Υπό παραγγελία έχουν 66 Boeing 737 MAX 8 και 10 Boeing 737 MAX 9 και είναι άγνωστο εάν θα επηρεαστούν και αυτές.

https://twitter.com/FuatKircaali/status/917434170695143424

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.