«Εμπρηστικές» δηλώσεις από τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ δεν είναι πολιτισμένη χώρα»

«Εμπρηστικές» δηλώσεις από τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι ΗΠΑ δεν είναι πολιτισμένη χώρα»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τις ΗΠΑ αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί από τις αμερικανικές αρχές σε βάρος στελεχών της ομάδας ασφαλείας του.

Η αμερικανική δικαιοσύνη έκρινε ότι έπρεπε να εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον των φρουρών του Ερντογάν, καθώς επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον.

«Εάν η Αμερική εκδίδει εντάλματα σύλληψης για τους 13 σωματοφύλακες μου σε μια χώρα όπου πήγα προσκεκλημένος, λυπάμαι, αλλά δεν θα πω ότι η χώρα αυτή είναι πολιτισμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε επίσης ότι οι οπαδοί του PKK και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν ενώθηκαν σε διαμαρτυρία εναντίον του σε απόσταση μόλις 40 έως 50 μέτρων από εκεί που ήταν ο ίδιος.

«[σ.σ. Οι φρουροί ασφαλείας] πήραν μέτρα για εμάς, μάλιστα δύο από αυτούς δεν ήταν καν εκεί… Είναι αυτό δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν.

Επέκρινε επίσης την πολιτική του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους, λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν έκλεισε ποτέ τις πόρτες της σε ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά».

Παράλληλα, είπε ότι οι μουσουλμάνοι στην Αμερική αντιμετωπίζουν απελάσεις, «επομένως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.