H Τουρκία αποσύρθηκε από άσκηση του ΝΑΤΟ επειδή απεικόνιζαν σε πίνακα τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τον Μ.Κεμάλ ως… εχθρούς

H Τουρκία αποσύρθηκε από άσκηση του ΝΑΤΟ επειδή απεικόνιζαν σε πίνακα τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τον Μ.Κεμάλ ως… εχθρούς

H Τουρκία αποσύρθηκε από Νατοϊκή άσκηση στη Νορβηγία επειδή απεικόνιζαν σε πίνακα τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τον Μ.Κεμάλ ως… εθρούς

Την απόσυρση της Τουρκίας από την άσκηση που διεξάγεται στη Νορβηγία την ανακοίνωσε ο ίδος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νορβηγικός πίνακας με εχθρικούς στόχους είχε πάνω του όπως φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και το δικό του όνομα.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία δεν θέλει τέτοιους συμμάχους» μεγαλώνοντας έτσι το ρήγμα στις ΝΑΤΟτουρκικές σχέσεις.

Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν έχουν ως εξής:

«Χθες προέκυψε ένα θέμα στην Νορβηγία. Ανήρτησαν έναν πίνακα των εχθρών. Σε αυτόν τον πίνακα υπήρχε φωτογραφία του Ατατούρκ και στην άλλη πλευρά το όνομά μου. Αυτοί ήταν στο στόχαστρο. Την ώρα που αυτό έγινε γνωστό, ο Αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός μας αρμόδιος για την ΕΕ, ήταν καθ’ οδόν προς Καναδά. Με κάλεσαν.

Με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, ότι συμμετέχουμε με 40 στρατιώτες και ότι αποφάσισαν να τους αποσύρουν. Απάντησα και βέβαια να το κάνετε άμεσα μην περιμένετε καθόλου. Ακόμη κι αν αποσυρθούν οι εν λόγω στόχοι, να αποσυρθούν άμεσα οι 40 στρατιώτες μας. Δεν νοούνται τέτοια συμμαχία και τέτοιoı σύμμαχοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το ΝΑΤΟ απέλυσε έναν στρατιωτικό αξιωματούχο, για την χρήση των εικόνων του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε «χάρτη εχθρών» όπως ανέφερε ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NTV επικαλούμενος το ίδιο το ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.