ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Άγκυρα εκβιάζει για να πάρει δισεκατομμύρια ευρώ από τις Βρυξέλλες: «Αλλιώς θα σας πνίξουμε στους μετανάστες…»

Η Άγκυρα εκβιάζει για να πάρει δισεκατομμύρια ευρώ από τις Βρυξέλλες: «Αλλιώς θα σας πνίξουμε στους μετανάστες…»

Η Άγκυρα απείλησε όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr ότι εάν δεν υπάρξει πρόταση για πλήρη ένταξη ως κράτος μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση τότε θα ακυρώσει την συμφωνία για το μεταναστευτικό αλλά επί της ουσίας αυτό που επιχειρεί να κάνει είναι να εκβιάσει την παροχή από την ΕΕ κι άλλων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Άγκυρα όντας μεγάλη σχολή στα «παζάρια» ξέρει πολύ καλά τι είναι αυτό που πονάει Ελλάδα και ΕΕ και δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα «πλημμύρα» μεταναστών στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Άλλωστε την Άγκυρα ποσώς την ενδιαφέρει αν θα ενταχθεί στην ΕΕ το αντίθετο μάλιστα προτιμάει να έχει μια σχέση δικαιωμάτων και προνομίων χωρίς τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από μια πλήρη ένταξη στην Ένωση.

Άλλωστε ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ο απόλυτος κυρίαρχος εντός της χώρας του. Είσοδος στην ΕΕ θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να μοιραστεί την εξουσία του με τους Ευρωπαίους και εν τέλει θα την έχανε καθώς οι Ευρωπαίοι θα του επέβαλαν «χαλάρωση» στον έλεγχο που ασκεί στα ΜΜΕ και συνεπώς η τουρκική κοινή γνώμη θα μπορούσε έυκολα να ανακατευθυνθεί σε έτερες πολιτικές λύσεις εκτός του ΑΚΡ.

Όμως στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία η Άκγυρα ψάχνει για νέους οικονομικούς πόρους. Το εμπόριο ανθρώπινων ψυχών είναι πολύ επικερδές για αυτήν καθώς κάθε χρόνο θα μπορεί να απειλεί την ΕΕ για άνοιγμα των συνόρων της και διοχέτευση χιλιάδων δυστυχισμένων προς την Ευρώπη.

Από την άλλη ούτε και η ΕΕ θα ήθελε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος με εντελώς ασύμβατη προς τα ευρωπαϊκά ήθη ιδιοσυγκρασία εντός του κόλπου της.

Όμως ξέρουν καλά στις Βρυξέλλες ότι θα πρέπει να πληρώνουν ένα τίμημα για να έχουν την ησυχία τους και μάλιστα όχι εφάπαξ αλλά ετησίως και στο… διηνεκές

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ η Τουρκία θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προβλέπει την πλήρη ένταξή της στο μπλοκ ως κράτος μέλος, προειδοποιώντας ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη συμφωνία της με την Ένωση για τους μετανάστες.

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του.

«Όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν δύο εβδομάδες ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν αλλού, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ.

Ο Τσελίκ από την πλευρά του κατήγγειλε ότι η ΕΕ δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνίας που έχει συνάψει με την Τουρκία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία «δεν λειτουργεί», δεν έχουν ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και δεν έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην επέκταση της τελωνειακής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

«Ουσιαστικά η Τουρκία δεν έχει λόγο να εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία αυτή», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Στείλτε κι άλλα λεφτά. Όποτε πρέπει να κλείσουν «τρύπες» στον τουρκικό προϋπολογισμό το αίτημα θα γίνεται έντονο και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.