ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αντίστροφη μέτρηση για την δίκη του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία με την Ουάσιγκτον να «παρακολουθεί»

Αντίστροφη μέτρηση για την δίκη του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία με την Ουάσιγκτον να «παρακολουθεί»

Για άλλη μια φορά οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να παρουσιάσουν σημάδια «τριβής» καθώς ο Αμερικανός πάστορας που κατηγορείται για διασυνδέσεις με το δίκτυο του ιμάμη Γκιουλέν και το PKK αναμένεται να καθίσει σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε τουρκικό δικαστήριο.

Σε περίπτωση καταδίκης του ο Άντριου Κρεγκ Μπράνσον απειλείται με κάθειρξη έως και 35 χρόνια. Ο ηλικίας 50 ετών πάστορας, που ζει στην Τουρκία εδώ και 23 χρόνια, είχε συλληφθεί και κρατείται από τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι Άγκυρα χρησιμοποιεί τον Μπράνσον ως μοχλό πίεσης για να πετύχει την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ μια χριστιανική οργάνωση, η American Center for Law and Justice συγκέντρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο υπογραφές υποστηρίζοντας ότι με την υπόθεση Μπράνσον δικάζεται ο Χριστιανοισμός στην Τουρκία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει προσωπικά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιστρέψουν τον πάστορα στις ΗΠΑ, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να κάνει η Ουάσιγκτον το πρώτο βήμα με τον Γκιουλέν.

«Εκείνοι (οι Αμερικάνοι) μας λένε: “Παραδώστε μας τον πάστορα”. Όμως κι εσείς επίσης, κι εσείς έχετε έναν κληρικό (τον Γκιουλέν). Παραδώστε τον μας και εμείς θα δικάσουμε (τον πάστορα) και θα σας τον παραδώσουμε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στη δίκη, εφόσον θα είναι ανοικτή η ακροαματική διαδικασία, ενώ έχουν ζητήσει να παραστούν αρκετοί Αμερικανοί γερουσιαστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.