ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κατεχόμενα: Λύση δύο κρατών πρότεινε ο Μ.Τσαβούσογλου – Την απέρριψε ο… Ακιντζί

Κατεχόμενα: Λύση δύο κρατών πρότεινε ο Μ.Τσαβούσογλου – Την απέρριψε ο… Ακιντζί

Μία πρόταση-πρόκληση φέρεται να έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα και τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Gaktv», το βράδυ της Παρασκευής, η σημερινή συνάντηση διήρκεσε κάτι περισσότερο από δύο ώρες, ενώ στο τέλος της δεν πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, το ΜΜΕ, το οποίο πρόσκειται στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους, τονίζει ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία στην σημερινή συνάντηση. Και αυτό, σύμφωνα πάντα με την τ/κ ιστοσελίδα, καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε τα εξής: «Οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχονται την ομοσπονδία. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ήταν προτιμητέο ένα μοντέλο σαν την συνομοσπονδία ή την λύση δύο κρατών», ενώ ζήτησε στη συνέχεια την άποψη όλων των πλευρών για το ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μουσταφά Ακιντζί έδωσε στον Τσαβούσογλου την εξής απάντηση: «Εγώ δεν μεταβιβάζω μια πρόταση τέτοιου είδους στο τραπέζι των συνομιλιών. Δεν τίθεται τέτοιου είδους ζήτημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.