ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του ISIS στο Σαγγάριο

Τουρκία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του ISIS στο Σαγγάριο

Όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψη τριών ακόμη μελών του Ισλαμικού Κράτους, αυτή τη φορά στο Σαγγάριο, κοντά στην Κωνσταντινούπολη 5 ημέρες μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών στην περιοχή της Σμύρνης, οι οποίοι προγραμμάτιζαν να περάσουν στην Ελλάδα και να μεταβούν στην Ευρώπη.

Ο ένας εκ των οποίων εικάζεται πως είναι ο «εμίρης» της Ντέιρ αλ Ζορ, ενός εκ των ηγετών του σκληρού πυρήνα της τρομοκρατικής ομάδας που είχε καταλάβει για χρόνια την περιοχή της Συρίας.

Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή του Σαγγαρίου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία έχουν αποχωρήσει από τη Συρία, μετά την πτώση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η παρουσία μελών του ISIS (ISIL) στην Τουρκία, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη από τις τουρκικές αρχές, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αστυνομικούς, οι συλληφθέντες έφεραν ψεύτικες ταυτότητες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να περάσουν ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, πιθανόν μέσω Έβρου και μέσω της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας.

Στις 27 Απριλίου, στη Σμύρνη, είχαν συλληφθεί άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία θα περνούσαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο ένας φέρεται να ήταν επίσης «εμίρης» της Ντέιρ αλ Ζορ, ενώ είχε πολύ στενές σχέσεις με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.