Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

Ο ισλαμιστής Ερντογάν κόβει τη γαλλική φιλολογία από τα τουρκικά Πανεπιστήμια: Εκνευρισμός για Κοράνι

Ο ισλαμιστής Ερντογάν κόβει τη γαλλική φιλολογία από τα τουρκικά Πανεπιστήμια: Εκνευρισμός για Κοράνι

Κόβει την εισαγωγή νέων φοιτητών στα τμήματα γαλλικής φιλολογίας ο Ερνογάν σε ένα πρώτο μέτρο αντιποίνων κατά της Γαλλίας για το κόψιμο από το Κοράνι στίχων που προέτρεπαν σε βία και αντισημιτισμό.

Ο ισλαμιστής Ερντογάν έγινε «πυρ και μανία» κατά των γάλλων μετά το μανιφέστο 300 περίπου προσωπικοτήτων για την απάλειψη από το Κοράνι επίμαχων στίχων που μιλούν για δολοφονίες «απίστων» χριστιανών και Εβραίων.

Έτσι και χωρίς να χάσει χρόνο το ανώτατο εκπαιδευτικό συμβούλιο της Τουρκίας (ΥΟΚ) ανακοίνωσε ότι νέοι φοιτητές δεν πρόκειται να γίνονται δεκτοί πλέον στα τμήματα γαλλικής φιλολογίας, στα τουρκικά Πανεπιστήμια μέχρι νεοτέρας.

Σε όσα ανάλογα τμήματα των Πανεπιστημίων δεν έχουν φοιτητές θα παραμείνουν έτσι.

Όπως αναφέρεται επίσης η απόφαση του τουρκικού συμβουλίου έρχεται και ως αναπήδηση στην έλλειψη έδρα τουρκικής γλώσσας στα γαλλικά Πανεπιστήμια.

Στην Τουρκία υπάρχουν 16 τμήματα γαλλικών σπουδών, τα οποία πλλεον θα μείνουν χωρίς φοιτητές, σε 19 συνολικά τουρκικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε ότι αφορά τα τμήματα με φοιτητές αυτά θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη εάν αυτά θα δέχονται νέους φοιτητές ή όχι.

Σημειώνεται πως 150 περίπου σελίδες από τις 450 του Κορανίου, περιέχουν εντολές εξόντωσης των απίστων και παγκόσμιας κυριαρχίας του Ισλάμ.

Αυτές οι σελίδες είναι η «Προετοιμασία του Φενταγίν»: Του πιστού Ισλαμιστή που είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για την πίστη του. Το δεύτερο μήνυμα που περνά μέσα από το Κοράνι είναι πως κάθε Ισλαμιστής θα πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα Φενταγίν.

Για παράδειγμα τι αναφέρεται σε μερικούς από τους στίχους του Κορανίου:

3. « Εκείνοι που θα αρνηθούν τη θεία διδασκαλία μόνον τα βασανιστήρια θα πρέπει να περιμένουν. Ο Αλλάχ είναι ισχυρός και η εκδίκηση βρίσκεται μέσα στα χέρια του».

22. «…..Φοβηθείτε λοιπόν (άπιστοι) τη φωτιά που θα έχει για τροφή τους ανθρώπους και τις πέτρες, τη φωτιά την προετοιμασμένη για τους άπιστους.»

154. « Εκείνοι που αποκρύβουν τα θαύματα και τη διδαχή μας ύστερα απ’ ότι τους γνωρίσαμε στην Πεντάτευχο νάναι καταραμένοι απ’ τον Αλλάχ, τους Αγγέλους κι όλα τα δημιουργημένα πλάσματα»

187. « Σκοτώστε τους εχθρούς σας παντού όπου τους βρίσκετε. Διώξτε τους από το φως απ’ όπου σας έδιωξαν. Ο κίνδυνος ν’ αλλάξετε θρησκεία είναι χειρότερος απ’ το φόνο. Μην τους πολεμάτε καθόλου κοντά στο τέμενος Χαράμ, εκτός αν σας προκαλέσουν. Αν σας επιτεθούν, κολυμπήστε μέσα στο αίμα τους. Αυτή είναι η ανταμοιβή που χρωστάτε στους άπιστους».

220. « Μην παντρεύεστε τις ειδωλολάτρισσες, ώσπου να αποκτήσουν την πίστη σας. Μια πιστή σκλάβα αξίζει περισσότερο από μια ελεύθερη άπιστη γυναίκα, κι όταν ακόμα αυτή θα σας άρεσε περισσότερο. Μη δίνετε τα κορίτσια σας στους ειδωλολάτρες, ώσπου να ασπασθούν την πίστη σας. Η πιστή σκλάβα αξίζει περισσότερο από μια άπιστη, κι αν ακόμη αυτή θα σας είναι περισσότερο αξιαγάπητη».

223. « Οι γυναίκες σας είναι το χωράφι σας. Καλλιεργείστε το όσες φορές σας αρέσει…»

Βέβαια η τουρκική κίνηση έρχεται και σε μια στιγμή όπου γαλλικές ειδικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην πόλη Μανμπιτζ της Συρίας όπου κυριαρχεί το SDF κάτι που έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα την Άγκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.