ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Το F-35 δεν είναι το μόνο πρόβλημα ασφάλειας: Η Τουρκία έχει πλέον σχεδόν πλήρη αυτονομία όπλων

Το F-35 δεν είναι το μόνο πρόβλημα ασφάλειας: Η Τουρκία έχει πλέον σχεδόν πλήρη αυτονομία όπλων

Την ίδια στιγμή που στην Αθήνα καλούνται να «χωνέψουν» ότι σύντομα η Τουρκία θα παραλάβει τα δικά της F-35 η τουρκική πολεμική βιομηχανία παράγει πληθώρα άλλων συστημάτων όπως το «εθνικό ραντάρ» ÇAFRAD Multi Functional Active Phased Array Radar της Aselsan , για τις επίσης «εθνικές φρεγάτες» TF-2000 αλλά και το «εθνικό τυφέκιο» πεζικού ΜΡΤ – 76 (Milli Piyade Tüfeği)

Η Aselsan ολοκλήρωσε με επιτυχία το τεστ εργοστασιακής αποδοχής του νέου ραντάρ το οποίο το ενσωματώνει σε μια φρεγάτα κατηγορίας Gabya (Ex US Navy OHP) για δοκιμές που θα ολοκληρωθούν το 2018.

Στο μεταξύ σε περισσότερες από 10 χώρες έχει δωρίσει η Τουρκία το τυφέκιο πεζικού ΜΡΤ – 76 που έχει κατασκευάσει, προκειμένου να δοκιμαστεί και από άλλους χρήστες. Αυτό ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τζανίκλι ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν θετικά τα σχόλια από χώρες στις οποίες παραχωρήθηκε χωρίς να διευκρινίζεται σε τι ποσότητες έγινε αυτό.

Το MPT- 76 που ήδη χρησιμοποιείται σε μονάδες του τουρκικού στρατού ενώ έχει σταλεί και στα κατεχόμενα της Κυπρου για τις Ειδικές Δυνάμεις- θα αντικαταστήσει πλήρως το παλαιό G3 και κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρία ΜΚΕ. Ζυγίζει 4,18 κιλά, έχει ρυθμό βολής 700 σφαίρες το λεπτό με ταχύτητα 800 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και το δραστικό βεληνεκές είναι 600 μέτρα.

Η χωρητικότητα του γεμιστήρας είναι 20 σφαίρες. Στο MPT-76 μπορεί να προσαρμοστούν επίσης «συμβατά αξεσουάρ» συμπεριλαμβανομένου του συστήματος νυχτερινής όρασης.

Ήδη έχουν παραδοθεί στον τουρκικό Στρατό παρτίδες με διαμέτρημα 7,62Χ51 mm NATO , αλλά θα υπάρχει και έκδοσή του 5,56 χλστ. αν υπάρξει ζήτηση,αναφέρουν πληροφορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τυφέκιο έχει χαρακτηριστικά τόσο από το αμερικανικό Μ16 όσο και από το γερμανικό ΗΚ-417.Είναι ένα επανασχεδιασμένο, σχεδόν εκ του μηδενός , στην Τουρκία AR-10 που ρίχνει (και) κατά ριπάς,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.