ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Να ξέρει ο Ερντογάν και οι Τούρκοι ότι προσευχόμαστε γι’ αυτούς» δηλώνει ο πρωθυπουργός του Πακιστάν

«Να ξέρει ο Ερντογάν και οι Τούρκοι ότι προσευχόμαστε γι’ αυτούς» δηλώνει ο πρωθυπουργός του Πακιστάν

Την στήριξή του στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Καν, ενώ η Τουρκία βυθίζεται για τα καλά στη χειρότερη διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί να έχει εκλεγεί μόλις πρόσφατα, αλλά ο Καν -ο οποίος υπήρξε ισχυρός επικριτής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ καθ ‘όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας- έστειλε μήνυμα υποστήριξης προς τον τουρκικό λαό και τον Ερντογάν με ένα tweet σήμερα.

“Εκ μέρους του λαού του Πακιστάν και εμού, θέλω να ξέρει ο πρόεδρος Ερντογάν και ο λαός της Τουρκίας, ότι προσευχόμαστε για την επιτυχία τους στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν, καθώς πάντοτε διαδέχθηκαν τις αντιξοότητες στην ένδοξη ιστορία τους», έγραψε ο Καν.

Τα λόγια υποστήριξης του Χαν προς τον Τούρκο πρόεδρο δεν μπορεί να αποτελέσουν έκπληξη. Υπήρξε σφοδρός επικριτής των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι αντιμετωπίζει το «Πακιστάν ως αποθήκη». Έχει επικρίνει την αμερικανική πολιτική για τα αεροπλάνα, κάτι που πολλοί θεωρούν ότι επιδεινώνουν το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Κάποτε υποσχέθηκε να «καταρρίψει τα αμερικανικά αεροσκάφη” εάν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από την εκλογική νίκη του, ο Καν επιτέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπμ για την προσπάθειά του να “ταπεινώσει και προσβάλει” τη χώρα του και επέμεινε ότι το Πακιστάν δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «όπλο για μίσθωση», αναφερόμενος στις δεκαετίες κατά τις οποίες το Πακιστάν συνεργάστηκε στενά με την Αμερική μετά την 9/11, ακόμη και εις βάρος του, όπως πιστεύουν ορισμένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.