ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Χείρα βοηθείας από Ρωσία σε Τουρκία: «Πιθανόν να πληρώσουν τα S-400 με τουρκικές λίρες»

Χείρα βοηθείας από Ρωσία σε Τουρκία: «Πιθανόν να πληρώσουν τα S-400 με τουρκικές  λίρες»

Χείρα βοηθείας τείνει η Ρωσία στην Τουρκία καθώς η τουρκική οικονομία δοκιμάζεται από τις συνεχείς υποβαθμίσεις από τους διεθνείς Οίκους αξιολόγησης.

Όπως ανέφερε η ρωσική εταιρεία αμυντικών εξαγωγών Rosoboronexport η Ρωσία ενδέχεται να αντικαταστήσει το δολάριο με τα εθνικά νομίσματα των χωρών που συνάπτει συμβόλαια εξαγωγής αμυντικού υλικού!

Πιο συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, η Rosoboronexport ανακοίνωσε ότι “ενδέχεται στις συναλλαγές της με τους ξένους εταίρους της, να υποκαταστήσει το δολάριο με τα εθνικά νομίσματα.”

Βέβαια ο ρωσικός αμυντικός εξαγωγικός όμιλος δεν διευκρίνισε εάν κάτι τέτοιο θα ισχύσει και με την Τουρκία, δίνοντας έτσι ανάσα στην τουρκική Οικονομία η οποία δανείζεται όλο και πιο ακριβά, αλλά η ανακοίνωση αυτή ήρθε μαζί με τις δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου της Rosoboronexport ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα των παραδόσεων των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax «Η Ρωσία θα αρχίσει να στέλνει στην Τουρκία εντός του 2019 τα προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ένα μέλος του ΝΑΤΟ όπως είναι η Τουρκία σχεδιάζει να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια ορισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία, περιλαμβανομένων και των μαχητικών F-35.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.