Απειλεί ο Ερντογάν: «Θα είμαστε για πάντα στο Αιγαίο και στην Κύπρο – Έχουμε εθνικά συμφέροντα»

Απειλεί ο Ερντογάν: «Θα είμαστε για πάντα στο Αιγαίο και στην Κύπρο – Έχουμε εθνικά συμφέροντα»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του για την 96η επέτειο της νίκης των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα δεν παρέλειψε για πολλοστή φορά να προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις απέναντι στην χώρα μας.

Βέβαια αυτές οι δηλώσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι καθαρά για εσωτερική κατανάλωση αφού με την τουρκική οικονομία να καταρρέει το τελευταίο που χρειάζεται είναι άλλο ένα ανοικτό μέτωπο με την Ελλάδα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αποτυπώνουν την αντίληψη των Τούρκων για το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Το τουρκικό έθνος υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του όπως έκανε πριν από 96 χρόνια με την έμπνευση από χιλιάδες χρόνια ιστορικών αξιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν

«Οι εντεινόμενες απειλές, παραβιάσεις και επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της χώρας μας δεν θα μας στερήσουν τα ιδανικά και τους στόχους μας…» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Ερντογάν τόνισε πως «η Τουρκία θα είναι πάντα παρούσα σε περιοχές που έχουν προβλήματα από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο, σε περιοχές που ενδιαφέρουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε ακόμη πως «ακολουθούμε μια ενεργητική πολιτική και ενδυναμώνουμε την παρουσία μας στην περιοχή» . Εμείς την παρουσία μας σε περιοχές, συμπλήρωσε, «δεν την εννοούμε μόνο ως στρατιωτική παρουσία, πραγματοποιούμε και άλλες δράσεις που ανυψώνουν το όνομα της χώρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.