Π.Καμμένος: «Δε θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό από τα κυρίαρχα δικαιώματά μας»

Π.Καμμένος: «Δε θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό από τα κυρίαρχα δικαιώματά μας»

«Επιθυμούμε την ειρήνη και τη συνύπαρξη με τους άλλους λαούς. Αλλά θέλω να ξέρουν όλοι πολύ καλά ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό όσον αφορά την εδαφική μας ακεραιότητα, τα κυρίαρχα δικαιώματά μας, τις αρχές μας, τις αξίες μας και την πίστη μας» διεμήνυσε από τη Λέρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την πτήση των 4 τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών, επάνω από ελληνικό έδαφος νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το νησί με την ευκαιρία της παραχώρησης 12 οικιών, στο Λακκί και το Παρθένι για την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα κατασκευής οικιών για την κάλυψη των αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, υπενθύμισε ότι «από τα τρία σπίτια που κατασκευάζονταν μέχρι το 2013, φτάσαμε πέρυσι να εγκαινιάσουμε 101 σπίτια και πιστεύω φέτος, με τη βοήθεια του Θεού, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα 415 σπίτια».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα, ότι «παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, μέχρι το καλοκαίρι του 2018, θα έχουμε καταφέρει να καλύψουμε τις ανάγκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε όλη την παραμεθόριο».

Αναφερόμενος στην «τεράστια στρατηγική σημασία, αλλά και θέση ευθύνης απέναντι στην ελληνική Πολιτεία» της Λέρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να αναδειχθεί το νησί σε κέντρο καταδυτικού τουρισμού, λόγω των ναυαγίων και συντριμμιών που υπάρχουν στον βυθό από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης, όπως είπε, «να μπορέσουμε σύντομα και μετά την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας να ανακατασκευάσουμε όλα τα κτίρια, παραδοσιακά και μη από τη ναυτική βάση μέχρι το ψυχιατρείο».

Στο σημείο αυτό ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι θέτει τις Ένοπλες Δυνάμεις στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης «για τη δημιουργία θερέτρων αξιωματικών και υπαξιωματικών, Ελλήνων αλλά και ξένων συμμαχικών δυνάμεων, γεγονός που θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του νησιού και εκτός της τουριστικής περιόδου».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την ανταπόκριση του λαού της Λέρου στο μεταναστευτικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι «απέδειξε ότι είναι μια κοινωνία που αντέχει να δώσει μια μεγάλη αγκαλιά».

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν, αναγκαστικά λόγω των συχνών μεταθέσεων.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν συνέχεια τόπο κατοικίας. Πολλές φορές, στις γιορτές, την ώρα που εμείς είμαστε με τις οικογένειές μας, εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στα καράβια, στα αεροπλάνα, στα στρατόπεδα. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχουν καλοκαιρινές διακοπές».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

«Αναλαμβάνοντας το 2015 την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αντιλαμβανόμενος ιδιαίτερα πόσο έχουν πληγεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με περικοπές που υπερέβαιναν το 50% των μηνιαίων τους αποδοχών, ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του ανθρώπινου παράγοντα, με την κατασκευή οικημάτων για αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ΕΠΟΠ που βρίσκονται και υπηρετούν ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές. Από τα τρία σπίτια που κατασκευάζονταν μέχρι το 2013, φτάσαμε πέρυσι να εγκαινιάσουμε 101 σπίτια και πιστεύω φέτος, με τη βοήθεια του Θεού, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα 415 σπίτια. Να φτάσουμε, δηλαδή, σε πληρότητα που θα ξεπερνάει το 70% για όλους τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τις οικογένειές τους ιδιαίτερα στα νησιά μας και στην παραμεθόριο.» Δήλώσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης πρόσθεσε- «Σε αυτή την επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα, που είναι καίριας σημασίας, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πέραν των οικονομικών πόρων που εμείς εξασφαλίζουμε, με προσωπική δουλειά και αγάπη κατάφεραν αποτελέσματα σαν αυτά που βλέπουμε σήμερα εδώ. Θέλω να εξάρω τη συμμετοχή του Διοικητή της ΥΝΤΕΛ των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, του λαού της Λέρου, αλλά και των προηγούμενων Διοικητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι σήμερα εδώ, γιατί το έργο αυτό στηρίχθηκε στη σκληρή δουλειά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.