Π. Καμμένος: Ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και «H Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για ότι προκάλεσε»

Π. Καμμένος: Ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και «H Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για ότι προκάλεσε»

«Ήλθε η ώρα να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι της Κύπρου οι οποίοι υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν. Είναι ξεκάθαρο ότι η εντολή του πρωθυπουργού να δοθούν διά του προέδρου της Βουλής όλα τα αρχεία της Εξεταστικής Επιτροπής για την Κύπρο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σημείωσε ότι η πρόσβαση στο αρχείο του Φακέλου της Κύπρου είναι «ένα αίτημα των Ελληνοκυπρίων για πάρα πολλά χρόνια το οποίο δεν είχαμε ικανοποιήσει» και ενημέρωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού γίνεται σημαντική δουλειά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δίνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείξουν τι πραγματικά συνέβη το 1974 και ποιοι ευθύνονται για τον χαμένο πόλεμο.

«Από τη μεριά τη δική μας θα αποδοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν στρατιωτικές πληροφορίες για την περίοδο του πραξικοπήματος αλλά και την περίοδο της εισβολής και της κατοχής» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

Κάλεσε την Τουρκία να αλλάξει ριζικά πολιτική και σταματήσει τις προκλήσεις αν θέλει να έχει τη θέση που επιθυμεί. Υπογράμμισε ότι η μόνη οδός για την Τουρκία είναι η αποκατάσταση της σχέσης με την χώρα μας, με το να σταματήσει τις προκλήσεις και να ζητήσει συγγνώμη για ότι προκάλεσε στην κυπριακή τραγωδία.

Σύμφωνα με τον υπουργό για πρώτη φορά η χώρα κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την κατάργηση των εγγυήσεων.

Όπως επεσήμανε, η Ελλάδα υπήρξε σαφής και για πρώτη φορά η εθνική θέση κατατέθηκε με ακρίβεια και αυτό, όπως τόνισε, ανάγκασε την τουρκική πλευρά να δείξει τις πραγματικές προθέσεις της, δηλαδή πως θέλει την κυπριακή πλευρά υπό την κατοχή των στρατιωτικών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες όταν λάβουν χώρα θα πρέπει να δώσουν τη λύση και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητο κράτος με τη παρουσία κατοχικών δυνάμεων δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.