Π. Καμμένος: «Αχτίδα φωτός το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και εταιρειών να έρθουν κοντά στην Ελλάδα»

Π. Καμμένος: «Αχτίδα φωτός το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και εταιρειών να έρθουν κοντά στην Ελλάδα»

«Ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, από εδώ από το Σικάγο, από μια πολιτεία του Ιλινόις όπου κατοικούν πάνω από 500.000 Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί, οι πρώτες επαφές γίνονται με επιχειρηματίες, Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής με επιχειρηματίες.

«Νομίζω ότι είναι μια αχτίδα φωτός πολύ σημαντική ότι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες αλλά και αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρονται πλέον να ρθουν κοντά στην Ελλάδα», είπε ο κ. Καμμένος. Τόνισε ότι «η σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η μετατροπή της Ελλάδας σε πυλώνα σταθερότητας, οι διμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τα Αραβικά Εμιράτα αλλά και με τις χώρες της Βαλκανικής, έχουν ουσιαστικά μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πύλη επενδύσεων». Υπογράμμισε επιπλέον ότι «η βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, και μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις και της κ. Λαγκάρντ, νομίζω ότι θα φέρουν αυτό το καλό πολιτικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ και σε επίπεδο επενδυτικό».

Ο κ. Καμμένος κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ, με δηλώσεις του προεξοφλεί την επιτυχία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

«Νομίζω», είπε, «ότι η συμμετοχή του πρέσβη στην προσπάθεια αυτή είναι πράγματι συγκινητική θα μπορούσα να πω, ο κ. Πάιατ δεν λειτούργησε απλώς ως πρέσβης, αλλά ως ένας μεγάλος φίλος της Ελλάδας και έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό».

«Από τον τομέα τον δικό μου, στον τομέα δηλαδή της στρατιωτικής συμφωνίας, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος», συνέχισε ο υπουργός, για να προσθέσει: «θα γίνει μια συζήτηση στο επίπεδο του Προέδρου με τον πρωθυπουργό, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω ότι η γεωπολιτική σημασία της πατρίδας μας παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας σε όλη την περιοχή».

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.