Π.Καμμένος: «Δεν θα δεχθώ το όνομα Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια – Η θα συμφωνήσουμε ή δημοψήφισμα»

Π.Καμμένος: «Δεν θα  δεχθώ το όνομα Μακεδονία  σε σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια – Η θα συμφωνήσουμε ή δημοψήφισμα»

Οποιαδήποτε απόφαση για το όνομα των Σκοπίων πέραν αυτής που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το 1992 υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα απαιτήσει νέο Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών και εάν υπάρξει διαφωνία κάποιου πολιτικού Αρχηγού, τότε το λόγο θα έχει ο λαός με την διενέργεια δημοψηφίσματος. .

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου τιμήθηκε με το μετάλλιο «Χρυσούς Αλέξανδρος»,

Πιο συγκεκριμένα ο Π.Καμμένος τόνισε:

«Η Μακεδονία είναι μια και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία. Οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τον ελληνικό όρο Μακεδονία η παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής οντότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων και υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή του 1992.

“Ως εκ τούτου”, τόνισε ο Π.Καμμένος ότι «οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης».

Σε περίπτωση διαφωνίας κάποιου αρχηγού, υπέδειξε την οδό του δημοψηφίσματος. «Οποιαδήποτε λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί» δήλωσε με έμφαση για να συμπληρώσει:

«Να ξεκαθαρίσω όχι ως υπουργός Άμυνας ή μέλος της κυβέρνησης αλλά ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε λύση και αν προταθεί με την δίκη μας ψήφο η την άλλη. Οποιαδήποτε τέτοια λύση πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος».

Σε ότι αφορά την τελετή ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης απένειμε στον κ. Καμμένο την τιμητική διάκριση του Μεταλλίου Α΄ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος», που απονέμεται σε άτομα υψηλού κύρους, που διακρίθηκαν για το ξεχωριστό έργο τους και την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην προαγωγή και προώθηση των Εκπαιδευτικών Ερευνητικών και Τεχνολογικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο, σε αναγνώριση της πολυσχιδούς παρουσίας του καθώς και του πολυτίμου και σημαντικού έργου του σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα.

«Είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη και να λαμβάνω την ύψιστη τιμή του μεταλλείου του Αλεξάνδρου και ιδιαίτερα σε μια πολύ ευαίσθητη για την Μακεδονία μας, για το όνομα της Μακεδονίας για την μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φέρεται να πλησιάζει προς την λύση της» ανέφερε κατά την ομιλία του ο υπουργός Άμυνας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κωνταντίνος Βαρσαμίδης δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί τιμή για το ΑΤΕΙΘ. Ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι γνωρίζει να στηρίζει ιστορικά ιδρύματα. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα κάθε ανθρώπου. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα του».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας -Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, αξιωματικοί και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΤΕΙΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.