Π.Καμμένος: «Σύντομα θα επεκτείνουμε τα εθνικά χωρικά ύδατα»

Π.Καμμένος: «Σύντομα θα επεκτείνουμε τα εθνικά χωρικά ύδατα»

Σε μια δήλωση που ξεφεύγει από τις συνήθεις δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο ΥΕΘΑ Π.Καμένος προανήγγειλε την επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων (ΕΧΥ) άνω των 6 μιλίων που βρίσκονται σήμερα και οριοθέτηση της ΑΟΖ.

«Η Ελλάδα σύντομα θα εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτο και θα μετατραπεί σε παραγωγό χώρα φυσικού αερίου, και αργότερα πετρελαίου», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Την ίδια ώρα 4 τουρκικά F16 προκαλούσαν στο Αιγαίο πετώντας πάνω από τα Λέβιθα, τα Μαυριά, την Κίναρο -δυτικά της Λέρου- και το Αγαθονήσι

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου».

Αυτό δήλωσε από τα Ψαρά ο Πάνος Καμμένος προκαλώντας αίσθηση. Όμως, μετά διευκρίνισε ότι δεν μιλούσε για επέκταση αλλά φρούρηση αλλά γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει.

Προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις, διευκρίνισε σε δεύτερο χρόνο, ότι δεν αναφερόταν σε επέκταση με την ακριβή έννοια του όρου αλλά φρούρηση των χωρικών υδάτων όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει σύντομα την εκμετάλευση των εθνικών της φυσικών πόρων, ώστε να μετατραπεί σε χώρα – παραγωγό φυσικού αερίου και πετρελαίου. Ο κ. Καμμένος τόνισε: «Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης».

Τα Ψαρά είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων «Μέγα της Θαλάσσης Κράτος» για την απόδοση τιμών στους Ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στα πρόσωπα των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών Ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, διαχρονικά.

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.