Ν. Κοτζιάς για αιχμαλωτισμένους Έλληνες στρατιωτικούς: «Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν»!

Ν. Κοτζιάς για αιχμαλωτισμένους Έλληνες στρατιωτικούς: «Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν»!

Επιβεβαιώνοντας την ανησυχία που διατύπωσε το μεσημέρι ο διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» για το χρόνο επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (ανέφερε χαρακτηριστικά το γεγονός ότι ο Γερμανός δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ κρατήθηκε στις τουρκικές φυλακές για ένα χρόνο χωρίς δίκη) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην Βουλή σήμερα ανέφερε ότι ουδείς γνωρίζει το χρόνο απελευθέρωσης των δύο στελεχών του Στρατού.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας ο υπουργός Εξωτερικών για την υπόθεση της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως είναι απροσδιόριστος ο χρόνος λήξης του θέματος με τους δύο Έλληνες στον Έβρο, ενώ βουλευτές που συνομίλησαν με τους δημοσιογράφους έκαναν εκτιμήσεις ότι ίσως η υπόθεση φτάσει χρονικά σε εκκρεμότητα ακόμη και τον ένα χρόνο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά βουλευτής για την στάση της Τουρκίας και την ενημέρωση Κοτζιά «είναι η πρώτη φορά που από τα ροζ συννεφάκια η χώρα προσγειώνεται κατευθείαν στο έδαφος με πληθώρα πιέσεων και προβλημάτων».

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά της Αγκυρας, όπου μεταφέρθηκαν τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, διαμηνύεται πως Τούρκοι εμπειρογνώμονες ζητούνδιορία 3 εβδομάδων για να ελέγξουν τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κοτζιάς είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας πως θα ζητηθεί να πάει και από την Αθήνα τεχνικός σύμβουλος το επόμενο διάστημα προκειμένου να πάρει κι αυτός μέρος στην εξέταση των κινητών των δύο στρατιωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.