ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Ναυάγιο» στο Σκοπιανό: «Ούτε βήμα πίσω» τα Σκόπια – Εμμένουν στα αλυτρωτικά & απορρίπτουν το «Gornamakedonija» (upd)

«Ναυάγιο» στο Σκοπιανό: «Ούτε βήμα πίσω» τα Σκόπια – Εμμένουν στα αλυτρωτικά & απορρίπτουν το «Gornamakedonija» (upd)

(Ανανέωση 20:31) Επιβεβαιώνεται και από την πλευρά των Σκοπίων το αδιέξοδο στο θέμα τη ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι τάσσεται κατά του Gornamacedonija” καθώς είναι «δυσκολονόητο, ενιαίο και αμετάφραστο».

«Είναι δύσκολο» είπε ο κ. Ντιμιτρόφ. «Επιχειρούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη» είπε, επισημαίνοντας ότι όταν οι δύο πλευρές συζητούν για το μέλλον είναι δύσκολο να βρεθούν διαφορές. Ωστόσο, προσέθεσε, για να φθάσουν σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεπεραστεί και να επιλυθεί η διαφορά γύρω από το όνομα. Χαρακτήρισε τις ισορροπίες γύρω από αυτό το ζήτημα ως πολύ ευαίσθητες όσον αφορά στην κοινή γνώμη και των δύο χωρών με τις υπάρχουσες προκαταλήψεις.

____________________________________________________________________________________

(Αρχικό κείμενο) «Ναυάγιο» έχουμε στο Σκοπιανό: καθώς δεν υποχωρούν σε τίποτα τα Σκόπια και απορρίπτουν τις συνταγματικές αλλαγές προς απάλειψη των αλυτρωτικών άρθρων εναντίον της Ελλάδας.

Οι προτάσεις των Σκοπιανών είναι οι εξής:

Καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, καμία αλλαγή σε γλώσσα, ιθαγένεια και ταυτότητα!

Αρνούνται και το Gornamakedonija, που σημαίνει Άνω Μακεδονία, να είναι αμετάφραστο σε σλαβική γλώσσα και να είναι μια λέξη.

Οι απαιτήσεις των Σκοπιανών θεωρούνται ακόμα και από τους πιο μετριοπαθείς διαπραγματευτές του ΥΠΕΞ το λιγότερο… εξωπραγματικές.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια επιβεβαίωση του pronews.gr που είχε έγκαιρα από την αρχή τονίσει το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης αυτής.

Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να πέσει στις παγίδες της «χαμογελαστής» κυβέρνησης Ζ.Ζάεφ υπό την πίεση των Αμερικανών και των Γερμανών.

Μόνο που τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Γερμανών ΔΕΝ είναι ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Οι σλαβόφωνοι θεωρούν ότι δέχονται μεγάλη πίεση από το 30% του πληθυσμού που αποτελείται απο αλβανόφωνους και πιστεύουν ότι εάν ενδώσουν στις ελληνικές προτάσεις τότε μετά αυτοί θα τους καταπιούν.

Άλλωστε για αυτό και ο πρόεδρος της χώρας δεν δέχτηκε να κάνει επίσημη γλώσσα την αλβανική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια οι Αλβανοί δεν ενδιαφέρονται για το όνομα της χώρας αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η απόσπαση ενό κομματιού της και να το ενώσουν με Κόσοβο και Αλβανία στα πλαίσια της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.