ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν. Κοτζιάς: «Η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να ήταν προσχεδιασμένη από την Άγκυρα»

Ν. Κοτζιάς: «Η αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να ήταν προσχεδιασμένη από την Άγκυρα»

Για πρώτη φορά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος της άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών να ήταν προσχεδιασμένη από την τουρκική πλευρά.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ακόμη ο Ν.Κοτζιάς αναφέρθηκε σε δύο συμβάντα όπου παραλίγο να ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» με την Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εάν γινόταν κάτι τέτοιο οι επιπτώσεις θα ήταν απρόβλεπτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών- στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ με τον Αλέξη Παπαχελά που θα μεταδοθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης- άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έπεσαν σε παγίδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν κάτι τα προσχεδιασμένο», απάντησε σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εξωτερικών γα να συνεχίσει:

«Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς τους δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους στρατιώτες που έμπαιναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση», πρόσθεσε.

«Φτάσαμε σε μια δύο περιπτώσεις κοντά στο να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές με την Τουρκία», ανέφερε ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν «η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό σκάφους». «Αυτός ο εμβολισμός, αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει πού θα οδηγούσε» επισήμανε ο υπουργός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.