Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου- Ο 20χρονος πήρε το χρυσό στο μήκος «πετώντας» στα 8.25μ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου- Ο 20χρονος πήρε το χρυσό στο μήκος «πετώντας» στα 8.25μ

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβασε την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο.

Μόλις στα 20 χρόνια του, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος. Ο Τεντόγλου- το νεαρότερο μέλος της ελληνικής αποστολής στη διοργάνωση- προσγειώθηκε στα 8,25 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια και πέρασε στην πρώτη θέση. Οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να βρουν την «απάντηση» στο άλμα του Τεντόγλου, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Ξεκίνησε σε 7.96μ. (+0.1), συνέχισε με 7.80μ. (+0,1) και με το 8.00μ (+0,1) ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο των αλμάτων. Έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα στην 4η προσπάθεια του που όμως ήταν άκυρο και το 5ο του άλμα ήταν το καλύτερο που έκανε φέτος.

Πήδηξε με -0,3 άνεμο, 8.25μ. και πήρε το χρυσό μετάλλιο! Το πρώτο για την Ελλάδα στο μήκος ενώ ο Τεντόγλου σε ηλικία 20 ετών και 143 ημερών έγινε ο νεότερος πρωταθλητής Ευρώπης της Ελλάδας στον στίβο!
Ο Φαμπιάν Χάινε με 8.13μ. ήταν δεύτερος και ο Σεργκέι Νικιφόροφ με την ίδια επίδοση τρίτος.



https://twitter.com/EuroAthletics/status/1027287967818309632

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.