Ήττα-αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Ήττα-αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Στον κρισιμότερο αγώνα, για τη συνέχεια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αποχαιρέτησε πλέον και μαθηματικά το ενδεχόμενο πρόκρισης, έστω και στο Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και στα πρώτα 40 λεπτά της αναμέτρησης έδειχναν να πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο του «Ζοζέ Αλβαλάδε», τα… γκρέμισαν όλα σ’ ένα εφιαλτικό δίλεπτο, όπου δέχθηκαν δύο γκολ.

Το πρώτο από τον Μπας Ντοστ στο 40’ με ωραία προβολή από το ύψος του πέναλτι, μπροστά από τον Μποτία και το δεύτερο με το Θέσαρ στο 42’, μετά από λάθος του Κούτρη. Εκεί λοιπόν που όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός ήταν ικανός να πάει στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0, ξαφνικά βρέθηκε να χάνει με 2-0.

Στην επανάληψη, ο Τάκης Λεμονής δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να ρισκάρει και η είσοδος του Σεμπά στη θέση του Καρσελά ήταν αυτό που πίστευε πως μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα του.

Όπως φάνηκε όμως από τη… νωθρή εικόνα των Πειραιωτών, αυτό δεν ήταν αρκετό, με τους γηπεδούχους στο 66’ να κάνουν το 3-0 με εξαιρετική κεφαλιά του Μπας Ντοστ, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το μόνο που κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν να σημειώσουν το γκολ της τιμής με τον Οφόε στο 86’ και να διαμορφώσουν έτσι το τελικό 3-1.

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι και μαθηματικά εκτός συνέχειας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Γ. Καραϊσκάκης» με στόχο τη νίκη γοήτρου.

To live της αναμέτρησης:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (65′ Οφόε), Ζιλέ, Καρσελά (46′ Σεμπά), Πάρντο και Φορτούνης (57′ Τζούρτζεβιτς).

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζεσούς): Ρούι Πατρίσιο, Κοεντράο, Αντρέ Πίντο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπρούνο Θέσαρ (90′ Ματέους), Καρβάλιο, Μπατάλια, Ματιέ (77′ Φιγκεϊρέδο), Ντοστ, Μαρτίνς, Πιτσίνι (85′ Ριστόφσκι).

Τέλος της αναμέτρησης

91′ Κίτρινη κάρτα για τον Πάρντο

90‘ Τελευταία αλλαγή για τη Σπόρτινγκ με τον Θέσαρ να δίνει τη θέση του στον Ματέους.

86′ ΓΚΟΛ!!! Ο Ολυμπιακός μειώνει σε 3-1 με σουτ εκτός περιοχής του Οφόε

85′ Ο Ριστόφσκι στη θέση του Πιτσίνι.

81′ Κίτρινη κάρτα στον Μάρτινς για “θέατρο”.

77′ Αλλαγή για τη Σπόρτινγκ. Στη θέση του Ματιέ ο Φιγκεϊρέδο

70′ Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Ματιέ, η μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Ολυμπιακού.

66′ ΓΚΟΛ!!! Ο Μπας Ντοστ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από κόρνερ, κάνει το 3-0 για τη Σπόρτινγκ.

Στο link το 3-0 της Σπόρτινγκ

https://media.giphy.com/media/l2QDTiVyGWsxLtZK0/giphy.gif

65′ Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις αλλαγές του με τον Οφόε να μπαίνει στη θέση του Ταχτσίδη.

57′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Σπόρτινγκ. Η κεφαλιά του Πίντο μέσα από τη μικρή περιοχή θα περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Προτό.

57′ Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Τζούρτζεβιτς στη θέση του Φορτούνη.

54′ Κίτρινη κάρτα στον Κούτρη. Η δεύτερη για παίκτη του Ολυμπιακού στον αγώνα.

46′ Ο Σεμπά στη θέση του Καρσελά

46′ Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

42′ ΓΚΟΛ!!! Μέσα σε δύο λεπτά ο Ολυμπιακός δέχεται και δεύτερο γκολ. Μετά από λάθος του Κούτρη, ο Μπρούνο Θέσαρ θα βρεθεί τετ α τετ με τον Προτό και με κοντινό πλασέ κάνει το 2-0 για τα “λιοντάρια”.

Στο link to 2-0 της Σπόρτινγκ

https://media.giphy.com/media/26u4h8mGjy0SXdWve/giphy.gif

40′ ΓΚΟΛ!!!! Η Σπορτινγκ ανοίγει το σκορ με τον Μπας Ντοστ να προλαβαίνει τον Μποτία μετά από γύρισμα του Μάρτινς και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού.

Στο link to 1-0 της Σπόρτινγκ

https://media.giphy.com/media/xT0xeKt1mjFEtVxklO/giphy.gif

32′ Κίτρινη κάρτα στον Φιγκέιρας του Ολυμπιακού. Χάνει τον αγώνα με τη Γιουβέντους.

25′ Μακρινό σουτ του Κούτρη, πέφτει στη δεξιά του πλευρά και μαζεύει ο Ρούι Πατρίσιο. Στο 50-50 η κατοχή μέχρι στιγμής στην αναμέτρηση.

18′ Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό.Παράλληλη μπαλιά του Φιγκέιρας και προβολή του Πάρντο από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα φεύγει μακριά άουτ.

14′ Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Φερνάντες να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ένγκελς να κόβει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

9′ Κίτρινη κάρτα για τον Γουίλιαμ Καρβάλιο της Σπόρτινγκ

3’ Τεράστια ευκαιρία για τη Σπόρτινγκ με δοκάρι του Αντρέ Πίντο μετά από σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1’ Σέντρα στην αναμέτρηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.