Το σήκωσε! – Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια ξανά μετά από 24 χρόνια – Γιορτή τίτλου και αποθέωση για τους πρωταθλητές

Το σήκωσε! – Η ΑΕΚ πρωταθλήτρια ξανά μετά από 24 χρόνια – Γιορτή τίτλου και αποθέωση για τους πρωταθλητές

Πέρασαν 24 χρόνια, αλλά το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των φίλων της ΑΕΚ. Η Ένωση σήκωσε το πολυπόθητο τρόπαιο ύστερα απο 24 ολόκληρα χρόνια στη Ριζούπολη και τώρα όλοι φεύγουν “σφαίρα” για Νέα Φιλαδέλφεια, όπου θα στηθεί το πιο όμορφο πάρτι των τελευταίων 24 χρόνων!

Τότε, ήταν με το… τρενάκι στο “Νίκος Γκούμας”.

Τώρα θα είναι με το ανοιχτό πούλμαν που θα καταλήξει μπροστά από την «Αγιά Σοφιά» που έρχεται και αυτή καθώς το νέο γήπεδο κατασκευάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς. Όπως ήρθε η ΑΕΚ!

Από τη βραδιά της 11ης Μαρτίου η ΑΕΚ ήταν ουσιαστικά σίγουρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ολο αυτό το διάστημα, όμως, δεν μπορούσε να το πανηγυρίσει όπως και όσο ήθελε, λόγω των συνεχών προσφυγών του ΠΑΟΚ στα δικαστήρια. Ολα αυτά, όμως, τελείωσαν οριστικά, όπως τελείωσε και η αναμονή όλων στην Ενωση.

Ο Αραούχο έδωσε το σύνθημα με το ωραίο γκολ που πέτυχε, ο Μάνταλος σήκωσε ψηλά την κούπα και ο Μανόλο Χιμένεθ με τους παίκτες του και τους χιλιάδες οπαδούς τους που κατέκλυσαν τη Ριζούπολη…

Το παιχνίδι

Το ματς άρχισε με καλή απόκρουση του Μπάρκα σε σουτ του Τσουκαλά στο 4′, με τον ρυθμό να είναι καλός. Σκοπιμότητα, άλλωστε, δεν υπήρχε σε καμία από τις δύο ομάδες, αν και οι παίκτες της ΑΕΚ θα έπρεπε να έχουν το μυαλό τους και στον τελικό του κυπέλλου που ακολουθεί.

Ο Λιβάια, για παράδειγμα, μάλλον δεν το σκεφτόταν συνεχώς αυτό, με συνέπεια να δει κίτρινη κάρτα που θα μπορούσε να την αποφύγει, σε μια φάση που πήγε να… υπερασπιστεί τον Αραούχο (28′).

Η επόμενη συνεργασία τους πάντως, αυτή του 34ου λεπτού, ήταν αρκετά καλύτερη, αφού ο Κροάτης σέντραρε και ο Αργεντίνος κοντρόλαρε με το στήθος και εκτέλεσε με το αριστερό για το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, σε ένα πρώτο 45λεπτο που πέρασε χωρίς τις μεγάλες φάσεις πέραν κάποιων καλών σουτ του, ακόμη μία φορά, ορεξάτου Μπακασέτα.

Στην επανάληψη, όπως μπορεί ο καθένας να καταλάβει, δεν αναμενόταν να δούμε κάτι καλύτερο. Το αντίθετο… Το μυαλό όλων, άλλωστε, ήταν στο πάρτι που θα ακολουθήσει, οπότε τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι τρομερό. Δεν υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος άλλωστε, αφού το πιο σημαντικό για την ΑΕΚ ήταν να μη χάσει κάποιον παίκτη ενόψει τελικού.

Με αυτή τη λογική αντικαταστάθηκε και ο Λιβάια από τον Χριστοδουλόπουλο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λάζαρο να έχει μια καλή προσπάθεια με ανάποδο ψαλίδι στο 89′ αλλά ο Βάντερσον κατάφερε να αποκρούσει. Μπράβο του, όπως μπράβο αξίζει και στους οπαδούς της ΑΕΚ που δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά τη λήξη, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, επιτρέποντας στην ομάδα να χαρεί κανονικά και με το νόμο τη στιγμή της απονομής της κούπας!

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς (77′ Μενδρινός), Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Παπάζογλου, Ελμπάζ (68′ Σιατραβάνης), Στάθης, Χουάρες, Μπαρτολόνι (63′ Καλλέργης).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες (63′ Τσόσιτς), Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Μοράν, Σιμόες, Μάνταλος (84′ Λόπες), Μπακασέτας, Αραούχο, Λιβάια (51′ Χριστοδουλόπουλος)..

https://twitter.com/AEK_FC_OFFICIAL/status/992806338995646464

Πέρασαν 24 χρόνια, αλλά το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των φίλων της ΑΕΚ.

Δυο εβδομάδες πριν η Ένωση έφτασε στη μαθηματική κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος της, αλλά απόψε στη Ριζούπολη θα γίνει η πολυπόθητη «στέψη» της.

Οι παίκτες της Ένωσης θα πάρουν στα χέρια τους την κούπα μπροστά σε ένα κοινό που κατά συντριπτική πλειοψηφία θα είναι δικό τους και ακολούθως θα επιβιβαστούν σε ανοιχτό πούλμαν για να… αποθεωθούν στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.