«Ψυχρός πόλεμος» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς – Σ. Λαβρόφ: «Μας απέκλεισαν γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μας νικήσουν»

«Ψυχρός πόλεμος» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς – Σ. Λαβρόφ: «Μας απέκλεισαν γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μας νικήσουν»

Επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τις κατηγόρησε πως «κατασκεύασαν» τις κατηγορίες περί ντόπινγκ σε βάρος της Ρωσίας, που οδήγησαν στον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες, επειδή «οι Αμερικανοί δεν μπορούν να μας νικήσουν δίκαια».

Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι σε εξέλιξη στην Πιονγκτσάνγκ, δεν υπάρχει ρωσική αποστολή. Παρόλα αυτά, 168 αθλητές της χώρας μετέχουν ως ανεξάρτητοι.

Οι αποκαλύψεις για εκτεταμένο ντόπινγκ στη Ρωσία έχουν βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις καταθέσεις του Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, του ανθρώπου που ήταν επικεφαλής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της χώρας, προτού διαφύγει στις ΗΠΑ το 2016, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του.

Τον Δεκέμβριο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε φτάσει στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι αμερικανικές αρχές δίνουν στον Ροντσένκοφ κάποιου είδους ουσίες, για να λέει αυτά που πρέπει, προκειμένου να πληγούν τα ρωσικά συμφέροντα.

Κάτι ανάλογο υποστήριξε τώρα και ο Λαβρόφ. «Νομίζω ότι είναι κάποια μορφή κόντρας χωρίς ενδοιασμούς, γιατί η αμερικανική ομάδα, προφανώς, δεν είναι ικανή να μας νικήσει δίκαια στον αθλητισμό», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, συνέχισε, μηχανεύτηκαν αυτή την ποινή αποκλεισμού σε βάρος της Ρωσίας «προκειμένου να γίνουν οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες του αθλητισμού. Ολοι οι αντίπαλοι πρέπει να βγουν από τη μέση».

Δεν σταμάτησε εκεί όμως. Δήλωσε ότι ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς αγώνες είναι μέρος μίας ευρύτερης αμερικανικής καμπάνιας ενάντια στην αναδυόμενη Ρωσία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις «ψευδείς κατηγορίες για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ και ένα χρόνο κάνουν έρευνα για το τελευταίο και δεν έχει προκύψει ούτε ένα στοιχείο που να στηρίζει αυτές τις υποθέσεις, συνέχισε ο Λαβρόφ. «Αν υπήρχαν στοιχεία, θα είχαν διαρρεύσει μέχρι τώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.