Μαζικές παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ στην Μακεδονία – «Ναι» στη πρόταση της ΝΔ ο Δ.Καμμένος – Διαγράφηκε!

Μαζικές παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ στην Μακεδονία – «Ναι» στη πρόταση της ΝΔ ο Δ.Καμμένος – Διαγράφηκε!

Μαζικές παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ στην Μακεδονία καταγράφονται τις τελευταίες ώρες, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλή και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ.Καμμένος ψήφισε «Ναι» στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα του!

Ηδη από χθες ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αποχωρήσει από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» αν σήμερα, σε λίγη ώρα, το κόμμα του Πάνου Καμμένου καταψηφίσει την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ένα από τα σημαντικότερα εν Ελλάδι στελέχη των ΑΝΕΛ ανέφερε πως σήμερα το μεσημέρι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ζητώντας την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, προκειμένου να μην υπογραφεί αύριο, στις Πρέσπες η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.

Τον ίδιο δρόμο με τον Π.Πλακεντά ακολουθούν και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ σε όλη την Μακεδονία.

Εκανε τον σταυρό του, έβαλε το χέρι στην καρδιά και ψήφισε για την Μακεδονία όπως είχε ορκιστεί ενώπιον Θεού και λαού ο πρόεδρος του κόμματος του, Π.Καμμένος.

Ο μόνος έντιμος πολιτικός που κράτησε τον λόγο του απόψε. «Ο λαός απαιτεί εκλογές γιατί η κυβέρνηση παραδίδει τα ιερά και τα όσια» έλεγε τον Δεκέμβριο του 2014 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Θα είμαστε η εγγύηση ώστε κανένας Σαμαράς, κανένας Βενιζέλος και κανένας Τσίπρας να μην διαπραγματευτεί το όνομα της Μακεδονίας».

Τότε, μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και μετέπειτα κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα έλεγε επίσης ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν δεχόμαστε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό». Ολα αυτά τα τήρησε απόψε ο Δ.Καμμένος και η απόφαση του ήταν ορθή. Ο πρέσβης της Γερμανίας τον δικαιώνει απόλυτα.

Τώρα ο Π.Καμμένος τον διαγράφει με τη φράση «Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή… κουτσός ο παίχτης…». Το «καράβι» πάει στα βράχια, και στους ΑΝ.ΕΛ όποιος προλάβει «πηδάει» για να σωθεί. Κορυφαία «κεντρικά στελέχη», και στελέχη σε τοπικές οργανώσεις εγκαταλείπουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με ανακοινώσεις για την πορεία της συγκυβέρνησης.

Γεμάτο πολιτική ένταση ήταν το βράδυ του Σαββάτου (16.06.2018), με τον Δημήτρη Καμμένο να ψηφίσει «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και να διαγράφεται από τους ΑΝΕΛ.

Μια ένταση η οποία αποτυπώθηκε και στον ίδιο, αφού την στιγμή που ο κατάλογος έφτανε στο όνομά του, ο βουλευτής έκανε τον σταυρό του, και με το ένα χέρι στην καρδιά ψήφισε «ναι». Προηγουμένως φαινόταν σκεπτικός και αρκετά «απομακρυσμένος» από την κοινοβουλευτική ομάδα, με τον φωτογραφικό φακό να τον «πιάνει» να κρατά το κεφάλι του.

Οσο για το τι πέτυχε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, αυτή η εικόνα εδώ «τα λέει όλα» για την παράδοση της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς.

Γενικό φαίνεται για είναι το κλίμα δυσαρέσκειας στους ΑΝΕΛ, μετά και την συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ την οποία έφερε η κυβέρνηση.

Εκτός από κορυφαία «κεντρικά στελέχη», και στελέχη σε τοπικές οργανώσεις φαίνεται να εγκαταλείπουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με ανακοινώσεις για την πορεία της συγκυβέρνησης.

Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Παύλου, πρόεδρος της συντονιστικής Καστοριάς, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πάνο Καμμένο.

Στο κείμενό του, σημειώνει πως δεν γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν με την πρόταση για την «Βόρεια Μακεδονία» αλλά να συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στους ΑΝΕΛ, πιστέψαμε στα πύρηνα, αντιμημονιακά και πατριωτικά λόγια του Πάνου Καμμένου.

Στην πορεία της συγκυβέρνησης μας με τον ΣΥΡΙΖΑ ,θέσαμε τις κόκκινες γραμμές μας πολλές από τις οποίες στην πορεία τις παραβήκαμε.

Παρόλα αυτά συνεχίζουμε όλοι μαζί να στηρίζουμε τον πρόεδρο και το κίνημα για το καλό της πατρίδας.

Προσωπικά τώρα εγώ, πάντα εξέφραζα με θάρρος τις θέσεις ,τις απόψεις και τις διαφωνίες μου μέσα από τα όργανα του κινήματος και στήριζα το κίνημα σε όλες τις παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ της περιοχής μου από τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ Καστοριάς, αν και διαφωνούσα με πολλές από αυτές.

Η θέση του προέδρου αλλά και όλων των ΑΝΕΛ ,ήταν και είναι ξεκάθαρη στο θέμα του σκοπιανού. Καμιά ονομασία που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παράγωγα αυτού.-

Τι έχουμε σήμερα?

Severna makedonija, north makedonija, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Λόγια του προέδρου. Θα ρίξω την κυβέρνηση αν παραβεί αυτό τον όρο.

Τι κάνουμε εμείς???

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκοπιανό, αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση!!!!!!!!

Ποντάρουμε στο τι θα κάνουν οι σκοπιανοί στη βουλή και το δημοψήφισμα τους και λέμε οοοοταν με το καλό έρθει στην βουλή ,εμείς δε θα το ψηφίσουμε ?????? Θα θέσουμε και κομματική πειθαρχία τότε!!! εεε και. Εμένα με ενδιαφέρει , το τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ

Τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς κύριοι!!!!Αυτό ήμασταν και είμαστε τελικά?????

Δεν γίνονται και τα δύο φίλοι μου και συνοδοιπόροι».

Γι αυτό εγώ για λόγους ηθικής, ευθιξίας, αξιοπρέπειας και πατριωτικής συνείδησης ,παραμένω σταθερός σε αυτά που πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε, σε αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη ,αλλά δεν μπορώ να πατάω σε 2 βάρκες.

ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ

ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ

Η προσωπική μου θέση και άποψη είναι οι ΑΝΕΛ να αποσυρθούμε από την συγκυβέρνηση

Αν το Σάββατο δεν γίνει αυτό ,εγώ δηλώνω ότι παραιτούμαι από πρόεδρος των ΑΝΕΛ Καστοριάς και αποχωρώ από το κίνημα.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος ΑΝΕΛ Καστοριάς

Παύλου Χρήστος»

Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα για το κόμμα του Π.Καμμένου, το οποίο έτσι ή αλλιώς εισήλθε οριακά στη Βουλή το 2015.

Πάνω απ’όλα καταστρέφει τον σχεδιασμό του να ηγηθεί ενός πολιτικού σχηματισμού δεξιότερα της ΝΔ και αριστερότερα της Χρυσής Αυγής, όπως προετοιμαζόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα να κάνει.

Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για μία διαδικασία η οποία δεν θα ολοκληρωθεί με την αυριανή υπογραφή Τσίπρα, αλλά έχει πολλά επεισόδια μπροστά της πριν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή η συμφωνία, άρα θα είναι μία διαρκής ανοικτή πληγή για τους ΑΝΕΛ που μέχρι στιγμής τα είχαν πάει αρκετά καλά σε σχέση με την γενική κυβερνητική φθορά των 3,5 ετών πολύ δύσκολης διακυβέρνησης, με τον ίδιο τον Π.Καμμένο να εξελίσσεται σε «μετρ» του ανορθόδοξου πολιτικού πολέμου και να απειλεί να πλαγιοκοπήσει τη ΝΔ.

Δυστυχώς γι αυτόν, το Σκοπιανό είναι πολύ μεγάλο για να το «καταπιεί» το κομματικό του ακροατήριο…

H ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε και το σώμα κατόπιν ψηφοφορίας την απέρριψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα ψήφισαν 280 βουλευτές εκ των οποίων Υπέρ της πρότασης 127 και κατά 153.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.