ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Metron Analysis: Προβάδισμα 9,7% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και… προέλαση του Λαϊκού Συνδέσμου!

Metron Analysis: Προβάδισμα 9,7% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και… προέλαση του Λαϊκού Συνδέσμου!

Την πρώτη δημοσκόπηση μετά τα συλλαλητήρια για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά και τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, δημοσιοποιεί εφημερίδα αύριο Κυριακή.

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάζεται στο “ΒΗΜΑ, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα 9,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 34,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στην υπόθεση Novartis, φαίνεται οι εξελίξεις ευνοούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εικόνα της ΝΔ δέχθηκε πλήγμα, το οποίο απομένει να φανεί πόσο θα διαρκέσει.

Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενισχύεται από τα εθνικά ζητήματα που είναι ανοιχτά, όπως Σκοπιανό και βέβαια η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο και η ατζέντα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής φαίνεται να τον ευνοεί και εναπόκειται στον ίδιο το αν θα μπορέσει η ΝΔ να αξιοποιήσει αυτή την υπεροχή.

Η δημοσκόπηση καταγράφει σημαντική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής η οποία όπως φαίνεται θα δώσει μάχη με το Κίνημα Αλλαγής για την τρίτη θέση, αλλά για την ώρα προηγείται σαφώς και επιτυγχάνει, βάσει της δημοσκόπησης το αποτέλεσμα-ρεκόρ των ευρωεκλογών του 2014, όταν είχε προσεγγίσει το 10%!

Οι ΑΝΕΛ κινούνται κάτω από το όριο του 3% ενώ με τα σημερινά δεδομένα οριακή είναι και η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή.

Αναλυτικά η εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%
ΝΔ 34,9%
Χρυσή Αυγή 9,4%
Κίνημα Αλλαγής 8,4%
ΚΚΕ 7,0%
ΑΝΕΛ 2,5%
Ένωση Κεντρώων 3,0%
Λαϊκή Ενότητα 1,9 %
Εθνική Ενότητα 1,5%
Ελληνική Λύση 1,5%
Άλλο 4,7%

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.