ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυβερνητική πηγή: «Δεν θα δοθεί άδεια στις ΗΠΑ για να χρησιμοποιηθεί η Σούδα σε πολεμικές αποστολές κατά της Συρίας»

Κυβερνητική πηγή: «Δεν θα δοθεί άδεια στις ΗΠΑ για να χρησιμοποιηθεί η Σούδα σε πολεμικές αποστολές κατά της Συρίας»

«Δεν πρόκειται να επιτραπεί στα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ να χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας για φόρτωση ή επαναφόρτωση όπλων στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν στην Συρία, αν και αφ’όσον υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στην περιοχή» απάντησε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή σε σχετικό ερώτημα του pronews.gr για το επίπεδο της ελληνικής εμπλοκής σε πιθανές αμερικανικές και αγγλογαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία.

«Η βάση θα χρησιμοποιηθεί όπως χρησιμοποιείται σήμερα, ως βάση υποστήριξης σε μη μαχητικά αεροσκάφη. Δεν θέλουμε να έχουμε ενεργό άμεση συμμετοχή σε αποστολές κρούσης που μπορούν να πλήξουν Σύρους ή Ρώσους. Το 2011 στις επιχειρήσεις στη Λιβύη ήταν διαφορετικό το πολιτικό περιβάλλον, καθώς υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα» απάντησε η ίδια πηγή σε σχετική διευκρινιστική ερώτηση του pronews.gr.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2011 στην επίθεση κατά της Λιβύης και την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι, η τότε δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου είχε δώσει έγκριση για χρήση των ελληνικών πολεμικών αεροδρομίων από ΝΑΤΟϊκά και αραβικά μαχητικά.

Σχετική συζήτηση για το θέμα είχαν και σήμερα στο ΥΠΕΘΑ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τ.Πάϊατ.

Το τι ακολούθησε στην Λιβύη, φυσικά το γνωρίζουμε όλοι πλέον…

Τις τελευταίες ώρες πάντως, δύο αμερικανικά αεροσκάφη ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών και υποκλοπών MC-12S EMARSS προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου της Κρήτης.

Από την Σούδα επίσης επιχειρούν ιπτάμενα τάνκερ KC-135, KC-10 αλλά και KC-130.

Επίσης ΑΦΝΣ P-8 Poseidon, επιχειρούν από την Σούδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την βάση της Σούδας απογειώνονται ήδη και επιχειρούν στα ανοιχτά των συριακών ακτών εκτελώντας περιπολίες αεροσκάφη ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών EC-135.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.