ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γραφικότητες Ν.Κοτζιά για «αίμα, σφαίρες, όπλα και εκτροπές πολιτεύματος» – Η κατάντια του θεσμού του ΥΠΕΞ (upd)

Γραφικότητες Ν.Κοτζιά για «αίμα, σφαίρες, όπλα και εκτροπές πολιτεύματος» – Η κατάντια του θεσμού του ΥΠΕΞ (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 13.10):

Η κατάντια της εξωτερικής μας πολιτικής αντικατοπτρίζεται από τις γραφικότητες Ν.Κοτζιά για «αίμα, σφαίρες, όπλα… και εκτροπές πολιτεύματος»

Πάλι «ανακαλύπτει» ο ΥΠΕΞ «εχθρούς» που θέλουν να πέσει η κυβέρνηση και δεν την αφήνουν να επιτελέσει το θεάρεστο έργο της.

Να σημειώσουμε και μια λεπτομέρεια αν και μικρή, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και αφού είχε τραγουδήσει το «happy birthday» στον Μ.Νίμιτς κυκλοφορούσε με ψάθινο καπελάκι αντίγραφο του καπέλου που φορούσε ο Ν.Χρουτσόφ, όταν έκανε διακοπές στην Κριμαία, προκαλώντας τα δηκτικά σχόλια σε όλες τις μεγάλες δυτικές πρεσβείες της Αθήνας.

Λίγη περισσότερη σοβαρότητα για όσο καιρό του απέμεινε στο ΥΠΕΞ πραγματικά δεν βλάπτει ούτε τον ίδιο και θα ωφελήσει και την χώρα.

«Για εκτροπή στη ρητορική του μίσους, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία και η οποία γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Έχω πάρει», είπε, «800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου.

Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο ’63-’65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;», διερωτήθηκε.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στα συλλαλητήρια είπε ότι πολλοί που διαδηλώνουν ενάντια στη συμφωνία με την πΓΔΜ το κάνουν από καλή πρόθεση αλλά καταδίκασε το σύνθημα που ακούγεται, «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια» διερωτώμενος «γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας» όπως επίσης και γιατί δεν τα έχει καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ που συμμετέχει σε αυτές διαδηλώσεις, συμφωνεί; Τα καταδικάζουν δημόσια αυτά τα συνθήματα; Έχουν σχέση αυτά τα συνθήματα με την αρχή της ειρηνικής συμβίωσης; Ανοίγει η διεθνής κερκόπορτα για ό,τι λέει ο κ. Ερντογάν για αλλαγή συνόρων. Ρωτώ τη ΝΔ: Θα διαχωρίσει τη θέση της από αυτά τα συνθήματα; Τα συνθήματα αυτά παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και την Ενδιάμεση Συμφωνία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάνοντας ειδική μνεία στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είπε ότι αυτός «συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά» καθώς επίσης και ότι έχει μία συμπεριφορά «όπως όλοι οι σωβινιστές που δεν σέβονται και δεν εκτιμούν τρίτους λαούς παρά μόνο την καριέρα τους». Επέκρινε δε τους μητροπολίτες που συμμετέχουν «σε συσκέψεις που καλεί ο κ. Τζιτζικώστας για να κάνει πολιτική καριέρα», ενώ σημείωσε ότι μερίδα ιεραρχών έχει χάσει το μέτρο.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια περί αποστασίας ο κ. Κοτζιάς παρέπεμψε στο πρόσφατο tweet που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό όπου, όπως είπε, έγραψε ότι «υπάρχει ένα συστηματάκι από ολιγάρχες που στηρίζει να πάμε σε γεγονότα του ’65», διαμηνύοντας ότι «η τραγωδία του ’65 δεν θα επαναληφθεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ρ/σ 24/7.: «Πρέπει να σταματήσει η ρητορική του μίσους και η τρομοκρατία σε πολιτικούς», είπε και ζήτησε οι εισαγγελείς να πάψουν να είναι απαθείς, διατυπώνοντας την άποψη ότι ότι «κάποιοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και κάποιοι τους τροφοδοτούν». Επεσήμανε μάλιστα ότι «η πολιτική της ακροδεξιάς πτέρυγας από το ΛΑΟΣ έχει καταλάβει τη ΝΔ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.