Οταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πουλούσαν όπλα σε Άραβες μεσάζοντες

Οταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πουλούσαν όπλα σε Άραβες μεσάζοντες

Εκτεθειμένη βρίσκεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, καθώς πριν λίγο υποστήριξε στην Βουλή απαντώντας στις κατηγορίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου ότι δεν είχε καμία σχέση με εξοπλισμούς.

“Καμία αγοραπωλησία δεν έγινε επί ημερών μου”, υποστήριξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και, εκ μέρους των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού (ως νικήτρια των εκλογών στην “κεντροαριστερά”), κατέθεσε τρία έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι από τη στάση του υπουργού Άμυνας έχει προκληθεί ζημία στη χώρα.

«Ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είναι όμως έτσι; Οχι!

Και τα ντοκουμέντα που φέρνει στην δημοσιότητα το pronews.gr αποδεικνύουν το αντίθετο από αυτό που υποστήριξε η Φ.Γεννηματά. Η οποία είχε άμεση σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα, φυσικά, αφού ήταν αρμόδια για την αμυντική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου 2014 συντόνισε την πώληση σε μια εταιρεία-μεσάζοντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως μετέδωσε τότε το ΑΠΕ:

“Στην υπογραφή κοινής δήλωσης πρόθεσης με την εταιρεία IGG για την προμήθεια πυρομαχικών, εκτιμώμενης αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ, προχώρησαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), στο περιθώριο της έκθεσης EUROSATORY, που πραγματοποιείται από 16-20 Ιουνίου στο Παρίσι, και θεωρείται η πιο σημαντική έκθεση του είδους στην Ευρώπη.

Η International Golden Group (IGG) είναι φορέας που εδρεύει στο Αμπού Ντάμπι και ειδικεύεται στην παροχή υψηλών προδιαγραφών συστημάτων άμυνας και ασφάλειας για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών και άλλους παράγοντες ασφάλειας.

«Η συμφωνία που υπεγράφη, σε συνδυασμό με άλλα εξαγωγικά συμβόλαια και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να αναπτυχθεί», τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά. Η υπουργός βρέθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση του Γάλλου υπουργού Άμυνας, Jean- Yves Le Drian, προς τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τη συμμέτοχή της Ελλάδας στην έκθεση.

Από ελληνικής πλευράς τη δήλωση πρόθεσης υπόγραψε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, Σωτήρης Χριστογιάννης (σ.σ.: εκλεκτός του τότε πρωθυπουργού Α.Σαμαρά), παρουσία του προέδρου της εταιρείας, Γιάννη Δεμίρη”!

Ιδού και η φωτογραφία από την υπογραφή του εξοπλιστικού συμβολαίου με την Φ.Γεννηματά να δεσπόζει αυτής:

Εξακολουθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να αρνείται ότι είχε σχέση με εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα πώλησης όπλων στα ΗΑΕ που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις στην Υεμένη;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ποιος ήταν ο μεσάζων σε εκείνη την συμφωνία;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.