ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντυπωσιακή ανακάλυψη: H NASA βρήκε νερό στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Εντυπωσιακή ανακάλυψη: H NASA βρήκε νερό στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Σε μια εντυπωσιακή παρατήρηση προχώρησαν οι αστρονόμοι της NASA μελετώντας πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες που τράβηξε στο φεγγάρι η ινδική αποστολή Chandrayaan-1 πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακάλυψη στους δύο πόλους της Σελήνης υπάρχουν διασκορπισμένες περιοχές με πάγο.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, οι περιοχές στις οποίες εντοπίστηκε ο πάγος βρίσκονται στο τμήμα της Σελήνης που βρίσκεται στη σκιά προστατευμένο από τη θερμότητα του Ηλίου.

Ο περισσότερος πάγος εντοπίστηκε στο νότιο πόλο γύρω από κρατήρες που έχουν πάρει το όνομά τους από ερευνητές όπως οι Haworth, Shoemaker, Sverdrup and Shackleton.

Μετρήσεις έδειξαν ότι ο πάγος είχε την τάση να σχηματίζεται σε περιοχές στις οποίες η θερμοκρασία της επιφάνειας δεν ανεβαίνει πάνω από τους -136 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία, πάντως, δεν είναι το μοναδικό στοιχείο για την παρουσία πάγου καθώς οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το εύρημα αυτό εντοπίστηκε μόνο στο 3,5% της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτές οι “αποθήκες” πάγου θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή νερού για μελλοντικές εξερευνήσεις της Σελήνης» υποστηρίζουν οι ειδικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.