Γιατί ο Ιησούς και η Παναγία έχουν ιδιαίτερη θέση στο Κοράνι

Γιατί ο Ιησούς και η Παναγία έχουν ιδιαίτερη θέση στο Κοράνι

Πολλοί δε γνωρίζουν ότι ο Ιησούς αναγνωρίζεται από το Ισλάμ και έχει ιδιαίτερη θέση στο Κοράνι όπως και η μητέρα του, η Παναγία.

Μάλιστα, ο Ιησούς αναφέρεται στο Κοράνι σε 93 στίχους.

Οι διαφορές με τον χριστιανισμό είναι μεγάλες και βασικές, καθώς το Ισλάμ δεν δέχεται ούτε ότι ήταν γιος του Θεού ούτε ότι αναστήθηκε.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ομοιότητες.

Παρακάτω, παρατίθενται έξι στοιχεία σχετικά με τον Ιησού και τη μητέρα του σύμφωνα με τη μουσουλμανική πίστη:

1. Τόσο ο Ιησούς όσο και η Μαρία, η μητέρα του, καθώς και ο αρχάγγελος Γαβριήλ αναφέρονται στο Κοράνι.

2. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο Ιησούς (Ίσα, αποκαλείται στα αραβικά) ήταν ένας προφήτης του Θεού, γεννήθηκε από μια παρθένα (τη Μαρία) και θα επιστρέψει στη Γη πριν την Ημέρα της Κρίσεως για να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να πατάξει τον Αντίχριστο.

3. Για την Παναγία (Μαριάμ στα αραβικά) αφιερώνεται ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο Κοράνι, το 19ο κεφάλαιο, που έχει και το όνομά της. Θεωρείται η πιο ενάρετη γυναίκα στο Ισλάμ και είναι η μοναδική γυναίκα στην οποία γίνεται αναφορά στο ιερό βιβλίο των Μουσουλμάνων.

4. Κάθε φορά που οι Μουσουλμάνοι εκφέρουν το όνομα του Ιησού, όπως άλλωστε κάνουν και για τον Μωάμεθ και τα υπόλοιπα ιερά ονόματα της θρησκείας τους, το συνοδεύουν με την εξής φράση: «Να είναι ευλογημένος».

5. Οι Μουσουλμάνοι δέχονται ότι ο Ιησούς πραγματοποίησε θαύματα. Στο Κοράνι ο Ιησούς εμφανίζεται να γιατρεύει τυφλούς, λεπρούς, να ανασταίνει νεκρούς ακόμη και να δίνει ζωή σε πουλιά που ήταν φτιαγμένα από πηλό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6. Το πρώτο θαύμα του Ιησού συμβαίνει με τη γέννησή του καθώς μίλησε ως νεογέννητο βρέφος και διακήρυξε πως είναι προφήτης του Θεού: «Και να διηγηθείς στο Βιβλίο (το Κοράνιο) (την ιστορία) της Μαριάμ, όταν αποσυρθεί από την οικογένειά της σε ένα τόπο στα Ανατολικά. Είχε τοποθετήσει ένα προπέτασμα (για να προφυλάξει τον εαυτό της) από αυτούς. Τότε στείλαμε σε αυτήν το πνεύμα μας (έναν άγγελο) που παρουσιάστηκε μπροστά της σαν ένα τέλειο ανθρώπινο πλάσμα. Μαριάμ 19:16-17 ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.