ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτός είναι ο λόγος που δεν μας αρέσει η φωνή μας ηχογραφημένη (φωτό)

Αυτός είναι ο λόγος που δεν μας αρέσει η φωνή μας ηχογραφημένη (φωτό)

Μία νέα έρευνα που έγινε στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου δίνει την απάντηση στο ερώτημα του γιατί μισούμε τον ήχο της φωνής μας, όταν την ακούμε ηχογραφημένη…

Όπως προκύπτει, η αιτία είναι πως ακούμε την φωνή μας εντελώς διαφορετικά από τους άλλους, καθώς φτάνει σε εμάς μέσω άλλου δίαυλου.

Πιο αναλυτικά, τα ηχητικά κύματα τα οποία έρχονται σε επαφή με το αυτί μας μέσω του αέρα, δημιουργούν δονήσεις στον εγκέφαλο μας και στη συνέχεια μεταφράζονται σε ήχο. Όταν όμως είμαστε εμείς που παράγουμε τον ήχο, τότε ο εγκέφαλος μας λαμβάνει δονήσεις από δύο πηγές, από τον αέρα που παράγεται από το στόμα μας αλλά και από τις φωνητικές μας χορδές που δονούνται.

Έτσι, όταν ακούμε την ηχογραφημένη φωνή μας, ακούμε μόνο τις δονήσεις που φτάνουν σε εμάς μέσω του αέρα, γεγονός που αλλάζει εξ ολοκλήρου τον τελικό ήχο που ακούμε. Δυστυχώς για όλους, όπως φαίνεται η πραγματική μας φωνή ακούγεται όπως στις ηχογραφήσεις και όχι όπως την ακούμε όταν μιλάμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.