Πονική δίωξη σε υπάλληλο του ΙΚΑ Παλλήνης- Αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων

Πονική δίωξη σε υπάλληλο του ΙΚΑ Παλλήνης- Αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων

Ασκήθηκε βαρύτατη ποινική δίωξη από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε υπάλληλος του ΙΚΑ Παλλήνης, -που σήμερα είναι συνταξιούχος-, ο οποίος φέρεται να αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων στον Οργανισμό, προσθέτοντας πλαστά ένσημα με το αζημίωτο.

Η δίωξη, εκτός του συγκεκριμένου υπαλλήλου, στρέφεται και σε βάρος κατά παντός άλλου υπευθύνου και αφορά στα αδικήματα της απάτης, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος που σήμερα είναι συνταξιούχος, φέρεται να αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων στον Οργανισμό. Προσέθετε πλαστά ένσημα στις καρτέλες, τα οποία καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα, με το αζημίωτο από τους ασφαλισμένους.

Ο εν λόγω υπάλληλος όμως δεν φαίνεται να δρούσε μόνος, καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται εκτός από ιδιώτες κι ένας λογιστής. Ο τελευταίος φέρεται να μεσολαβούσε για να φέρει σε επαφή τους ασφαλισμένους με τον υπάλληλο.

Ακόμη, από την έρευνα διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 31 περιπτώσεις, όπου ένσημα στις καρτέλες των ασφαλισμένων είναι πλαστά.

Υπολογίζεται ότι η ζημία σε βάρος του Δημοσίου από τη δράση των κατηγορουμένων ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.