ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Anne Dufourmantelle θυσίασε τη ζωή της για να σώσει δύο παιδιά (βίντεο)

Η Anne Dufourmantelle θυσίασε τη ζωή της για να σώσει δύο παιδιά (βίντεο)

Χάθηκε την Παρασκευή, όπως ανακοινώθηκε από την εφημερίδα Libération, στην οποία ήταν αρθρογράφος επί δύο χρόνια.η Anne Dufourmantelle σε ηληκία 53 χρόνων. Είχε γράψει είκοσι βιβλία, μεταξύ των οποίων το «Εγκώμιο του κινδύνου» το 2011, τη δύναμη της γλυκύτητας (2013), την Υπεράσπιση του Μυστικού(2015) κ.ά.

Η φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια Anne Dufourmantelle πνίγηκε την Παρασκευή, ενώ προσπαθούσε να σώσει δυο παιδιά που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Τραγική ειρωνεία: Στις 2 Ιουνίου 2014, η Anne Dufourmantelle κλήθηκε για να παραστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Το μεγάλο τραπέζι», για να εκφέρει την άποψή της στο θέμα: «Για ποιον λόγο να δώσει κάποιος τη ζωή του σήμερα».

Όταν ερωτήθηκε για τους λόγους ή τις συνέπειες της θυσίας είπε ότι αυτή «κάνει ένα άτομο να θεωρείται ζωντανός», «η ζωή χωρίς αυτό που αποκαλείται θυσία δεν έχει νόημα. Χωρίς αυτή δεν είναι πλέον κάποιος εν ζωή, αλλά είναι ένας τρόπος να είναι ζωντανός νεκρός», Είπε μεταξύ άλλων.

«Η κίνηση της θυσίας είναι επίσης μια κίνηση προς την κατεύθυνση της ζωής», έλεγε η Anne Dufourmantelle.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστή από το βιβλίο: Τόνι Νέγκρι, Η ζωή μου από το Άλφα ως το Ωμέγα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=jYjGzKAlU2s

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.